Automobili arhiva vesti 10.12.2016

Honda sa Civicom Type R napada rekord na Nirburgringu

Auto blog 10.12.2016
Mada je zima na pragu, mnogo toga se već sada planira u automobilskom svetu za sledeću godinu. Honda na nišanu ima Nirburgring, odnosno obaranje rekorda u klasi automobila sa prednjim pogonom. Kandidat je naravno Civic Type R, a sa trona treba da skine… »

Naši đaci će se obučavati na limariji BMW-a

B92 10.12.2016
Saobraćajno-tehnička škola u Zemunu bogatija za novo nastavno sredstvo – karoseriju BMW-a Serije 5. Karoserija će poslužiti kao učilo u unapređenju nastave i sticanju praktičnih iskustava srednjoškolaca na poslovima limara i farbara, kako… »

Uputstva za bezbednu vožnju zimi: Prvo se raskomotite, pa onda sedite za volan

Srbija danas 10.12.2016
Garderoba može ugroziti vašu bezbednost. Stigla je zima, grejanje u vašem automobilu ne radi najbolje, a relacija koju treba da pređete nije kratka. U navedenim uslovima, veliki broj vozača obući će na sebe više slojeva glomazne odeće, a to može… »

Najskuplji automobil 21. veka

Alo 10.12.2016
Na nedavnom tradicionalnom godišnjem skupu Ferarija „Ferari finali mondiali“, koji je ove godine održan u Dejtoni, na Floridi, održana je aukcija na kojoj je poslednji proizvedeni primerak superautomobila „laferari“ prodat za rekordnih sedam… »

Fiat Chrysler izabrao CES umesto Detroita za svetsku premijeru

Auto blog 10.12.2016
Umesto velikog salona automobila u Detroitu, Fiat Chrysler je za svetsku premijeru izabrao najveći svetski sajam potrošačke elektronike, koji se početkom svake godine održava u Las Vegasu. S obzirom na promenu profila sajma, za očekivati je da će… »

Neophodna promena akcizne politike

Auto blog 10.12.2016
Kako sada stvari stoje, prosečna cena sirove nafte ove godine neće dostići vrednost od 50 dolara, kako je procenjivano početkom godine, jer je ona trenutno 44,4 dolara. U odnosu na prosečnu cenu barela nafte tipa brent 2015. godine, sadašnja je… »

Subaru Impreza “Japanski automobil godine”

Total car 10.12.2016
Subaru Impreza za 2017. je osvojila prestižnu nagradu za Automobil godine u Japanu 2016-2017. Mnoštvo ličnosti iz sveta automobilske industrije, uključujući novinare, trkačke vozače i industrijske eksperte, izglasalo je izglasalo je najbolji… »

Toyota Prius 4 Executive na testu Auto magazina

Auto blog 10.12.2016
Pred nama je četvrta generacija najpopularnijeg hibridnog automobila na svetu. Nakon pet miliona proizvedenih primeraka i velike popularnosti ne samo kod Holivudskih trend setera, već i kod taksista širom planete, postavljamo pitanje, da li je "prius"… »

F1 timovi će biti pred velikim izazovima tehničke prirode

Vrele gume 10.12.2016
F1: F1 timovi će biti pred velikim izazovima tehničke prirode Sledeća, 2017., godina je novog početka za Formulu 1. Uvode se značajne promene na automobilima koje neće imati samo vizuelni efekat već će u velikoj veri uticati na mehaniku i… »

Faraday Future: Novi teaser

Total car 10.12.2016
Faraday Future je objavio dve nove slike svog prvog modela koji će debitovati na CES-u početkom januara. Iako se očekivalo da će model biti biđen u svom proizvodnom izdanju, jedan od objavljenih teasera otkriva da će on ipak biti u konceptnoj formi… »