Izvor: Auto blog arhiva vesti 10.12.2016

Honda sa Civicom Type R napada rekord na Nirburgringu

Auto blog 10.12.2016
Mada je zima na pragu, mnogo toga se već sada planira u automobilskom svetu za sledeću godinu. Honda na nišanu ima Nirburgring, odnosno obaranje rekorda u klasi automobila sa prednjim pogonom. Kandidat je naravno Civic Type R, a sa trona treba da skine… »

Donacija Delta Motorsa Saobraćajno–tehničkoj školi u Zemunu

Auto blog 10.12.2016
Kompanija Delta Motors donirala je Saobraćajno–tehničkoj školi u Zemunu karoseriju putničkog motornog vozila brenda BMW serije 5. Novo nastavno sredstvo direktoru Saobraćajno–tehničke škole Zemun Miroslavu Macuri uručio je Radosav… »

Fiat Chrysler izabrao CES umesto Detroita za svetsku premijeru

Auto blog 10.12.2016
Umesto velikog salona automobila u Detroitu, Fiat Chrysler je za svetsku premijeru izabrao najveći svetski sajam potrošačke elektronike, koji se početkom svake godine održava u Las Vegasu. S obzirom na promenu profila sajma, za očekivati je da će… »

Neophodna promena akcizne politike

Auto blog 10.12.2016
Kako sada stvari stoje, prosečna cena sirove nafte ove godine neće dostići vrednost od 50 dolara, kako je procenjivano početkom godine, jer je ona trenutno 44,4 dolara. U odnosu na prosečnu cenu barela nafte tipa brent 2015. godine, sadašnja je… »

Toyota Prius 4 Executive na testu Auto magazina

Auto blog 10.12.2016
Pred nama je četvrta generacija najpopularnijeg hibridnog automobila na svetu. Nakon pet miliona proizvedenih primeraka i velike popularnosti ne samo kod Holivudskih trend setera, već i kod taksista širom planete, postavljamo pitanje, da li je "prius"… »

Trenutno se može kupiti potpuno novi Aston Martin DB4 GT

Auto blog 10.12.2016
Kultni automobil Aston Martin DB4 GT će moći ponovo da se kupi i to kao nov automobil u posebno ograničenoj seriji. Isto kao Jaguar koji je odlučio da proizvede ograničene serije svojih najpopularnijih modela, istu stvar će uraditi Aston Martin… »

Mercedes razmatra Alonsa, McLaren demantuje navode

Auto blog 10.12.2016
Nemački tim i dalje traži najbolju moguću opciju za upražnjeno vozačko mesto. Mercedes je potvrdio da je Fernando Alonso razmotren kao opcija za novootvoreno mesto koje je usledilo posle penzionisanja Nica Rosberga. Nemački tima ima vrlo malo… »

YUKO 2016: hibridi u okviru pilot projekta Car sharing

Auto blog 10.12.2016
YUKO pilot projekat „Toyota Car sharing“ isključivo nudi asortiman potpunih hibridnih automobila – prvi na evropskom tržištu koji nude uslugu „car sharing“-a YUKO je Toyotin novi „car sharing“ program hibridnih automobila, koji je… »

Svi BMW modeli biće elektrifikovani do 2020.

Auto blog 10.12.2016
Kada za tri i po godine uđete u BMW-ov prodajni salon, svaki od modela koji ćete ugledati biće dostupan s nekim oblikom elektrifikacije. Uprkos tome, rukovodstvo automobilske marke iz Minhena uverava da će i budući modeli biti ultimativna vozačka… »

Dashbot - pametni asistent tokom vožnje

Auto blog 10.12.2016
U vremenu kada moderni automobili sve češće dolaze opremljeni naprednim sistemima za informisanje, koji olakšavaju vožnju sa integrisanom navigacijom, a vozaču i putnicima omogućuju pristup različitim sadržajima, došlo se do novog paradoksa -… »