Izvor: Pravda arhiva vesti 10.12.2016

Gojkovićeva: Žaliću se ombudsmanu, svi ste me napali!

Pravda 10.12.2016
Predsednica parlamenta Maja Gojković izjavila je da će se žaliti Zaštitniku građana jer joj pojedini poslanici ne dozvoljavaju da vodi sednicu. Ona je navela da trpi pritisak jer su je "svi napali" - Napao me je Poverenik. Sad me i vi napadate -… »

Islamska država se vraća u Palmiru: Sirijska armija se junački brani

Pravda 10.12.2016
Sirijska vojska poslala je pojačanje u Palmiru, gde se vode žestoke borbe protiv džihadista Islamske države koji su doprli do oboda ovog istorijski važnog grada. Teroristi Islamske države zauzeli su područja koja se nalaze severozapadno i… »

Jeremić na saslušanju u SBPOK svu krivicu "svalio" na mrtvog Mikija Rakića?!

Pravda 10.12.2016
Bivši šef srpske diplomatije Vuk Jeremić posle nešto manje od dva i po sata završio je davanje iskaza u svojstvu građana u SBPOK vezi predmeta ubistvo gardista na Topčideru. Jeremić je tokom saslušanja svu krivicu prebacio na preminulog Miodraga… »

Moskva: Srbija može da računa na Rusiju!

Pravda 10.12.2016
Srbija može da računa na Rusiju u zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova uoči posete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu. Kako prenosi ruska agencija TASS, tokom dijaloga… »

Vučić: Narod želi premijera Vučića!

Pravda 10.12.2016
Nadam se da će Srbija 2022. postati članica EU, a siguran sam da će to biti pre 2025, kaže premijer Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu švajcarskom listu "Blik". - Do sada nikada nisam hteo da odredim datum. Danas ću prvi put javno reći: nadam se… »

Najviše volim ovakve sastanke: Važni susreti Ivice Dačića sa Rusima i sa Kinezima u samo tri dana

Pravda 10.12.2016
Odmah nakon dolaska Lavrova u Beograd, ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dčić otputovaće u posetu Pekingu. Predstojeća poseta ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Beogradu je od izuzetnog političkog značaja i biće jedan korak… »

CIA: Rusija pomogla Trampu; Tramp - Šta su sve pričali za Sadama Huseina!

Pravda 10.12.2016
CIA je zaključila da je Rusija intervenisala na ovogodišnjim predsedničkim izborima u SAD kako bi Donald Tramp pobedio i to ne samo da bi podrili poverenje u američki izborni sistem, prenelo je danas Rojters. To je za britansku agenciju u petak… »

Vulin: Niko nema razloga da se boji Jeremića

Pravda 10.12.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je izjavio danas da niko u Srbiji nema razloga da se boji Vuka Jeremića, koji slučaj nastradalih gardista politizuje radi svoje političke promocije. "Ko to treba da se boji… »

Dolivaju ulje na vatru: Amerikanci šalju 200 novih specijalaca u Siriju!

Pravda 10.12.2016
Američki ministar odbrane Ešton Karter potvrdio je da SAD šalju dodatnih 200 pripadnika specijalnih snaga u Siriju, kako bi pomogli u borbi protiv ID-a. Za vreme govora u Manami, glavnom gradu Bahreina, Karter je istakao da će se ovih 200 pripadnika… »

Keri izmišlja nove termine: "Neselektivno" bombardovanje Alepa - ratni zločin!

Pravda 10.12.2016
Neselektivno bombardovanje Alepa od strane sirijskih režimskih snaga može se smatrati zločinom protiv čovečnosti i ratnim zločinom. To je izjavio američki državni sekretar Džon Keri, apelujući na Rusiju, koja ih podržava, da ih zaustavi… »