Politika arhiva vesti 10.12.2016

Skupština Srbija usvojila budžet za 2017. godinu

SEEbiz 10.12.2016
BEOGRAD - Skupština Srbije usvojila je danas budžet za 2017. godinu kojim su predviđeni ukupni prihodi u iznosu od 1.092 milijarde dinara i ukupni rashodi od 1.161 milijardi dinara, sa dificitom od 1,7 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP). Za budžet… »

SNS: Šutanovac misli da za njega važe neka posebna pravila

RTV 10.12.2016
BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) optužila je danas predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Šutanovca da je svojom izjavom da je poziv iz policije za Vuka Jeremića nastavak političkog progona potvrdio da on i DS i dalje veruju da za njih… »

Jeremić posle saslušanja: Nemam čega da se plašim, ali nisam siguran za druge

Blic 10.12.2016
Bivši šef diplomatije Vuk Jeremić izjavio je danas da je u SBPOK-u dao izjavu u vezi istrage o ubistvu gardista na Topčideru i da smatra da je po sredi pokušaj pritiska na njega u trenutku kada razmišlja o svojim budućim koracima u politici. "Ja… »

Moskva: Srbija može da računa na Rusiju

Novi magazin 10.12.2016
Srbija može da računa na Rusiju u zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova uoči posete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu. Kako prenosi ruska agencija TAS S, tokom… »

Vučić: Verovatno neću odvesti Srbiju u EU

Vesti online 10.12.2016
"Nadam se da će Srbija 2022. godine postati članica Evropske unije, a siguran sam da će to biti pre 2025", izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu švajcarskom listu "Blik". - Do sada nikada nisam hteo da odredim datum. Danas ću… »

Šabić: Ponašanje Maje Gojković nedostojno funkcije predsednika Skupštine Srbije

Večernje novosti 10.12.2016
Rodoljub Šabić je ocenio da je ponašanje predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković tokom rasprave o budžetu nedostojno funkcije, ali i da je iznela neistine o visini njegove plate. Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o… »

Janković izrazio zabrinutost zbog politizacije predistražnog postupka o smrti gardista

Beta 10.12.2016
Zaštitnik gradjana Saša Janković danas je izrazio zabrinutost zbog politizacije predistražnog postupka o smrti dvojice gardista i izmeštanja tog postupka van institucija. Zaštitnik gradjana je saopštio da očekuje da se predistražne radnje… »

EU pohvalila Beograd i Prištinu zbog primene Sporazuma o pravosuđu

Novi magazin 10.12.2016
I Beograd i Priština preduzeli su konačne korake za punu primenu Sporazuma o pravosuđu, saopštila je večeras Evropska unija koja je obe strane pohvalila zbog ovog važnog dostignuća. U saopštenju portparolke Evropske komisije Maje Kocijančić… »

Janković: Srbija neće postati zemlja fantomki i straha

Novi magazin 10.12.2016
Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je večeras u Novom Sadu da Srbija nije i neće postati "zemlja fantomki i straha", jer ima građane koji to neće dozvoliti. "Nema van Srbije - ni u Briselu, ni u Pekingu, ni u Vašingtonu, ni u Moskvi - ljudi… »

Od 18 kandidata za sudije većina iz Beograda

Beta 10.12.2016
Skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo danas je usvojio liste sa imenima 18 kandidata za sudije Ustavnog suda koje su predložili predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednica parlamenta Maja Gojković. Tokom rasprave na sednici niko… »