Arhiva vesti 13.12.2016

Široke ruke: Han obećao Srbiji više poglavlja iduće godine

Pravda 13.12.2016
Evropski komesar za proširenje Johanes Han izjavio je večeras da veruje da će Srbija sledeće godine otvoriti više poglavlja nego u ovoj godini. Han je na konferenciji za novinare posle međuvladine konferencije u Briselu, rekao da je odlučeno da… »

Hrvatski demokratski forum: Hrvatska da Srbiji omogući otvaranje svih poglavlja

Kurir 13.12.2016
SUBOTICA - Zvonimir Perušić, predsednik Hrvatskog demokratskog foruma (HDF) čije je sedište u Subotici, večeras je uputio saopštenje, da je ta NVO iz Subotice razočarana potezom Hrvatske, koja je blokirala Srbiju u otvaranju poglavlja 26 sa EU, a… »

Ko je Tilerson, Trampov izbor za državnog sekretara SAD

Slobodna Evropa 13.12.2016
Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp saopštio je danas da je izabrao direktora Ekson mobajla Reksa Tilersona za novog državnog sekretara, uprkos bojaznima zbog poslovnih veza šefa naftnog giganta s Rusijom. Tramp je za Tilersona rekao da je "među… »

Prepreke neće promeniti naš zvanični kurs

Dnevnik 13.12.2016
Predsednik Tomislav Nikolić poručio je da bilateralna pitanja treba rešavati bilateralno i uvek u dobroj volji i s dobrom namerom, pitajući da li, ako 27 zemalja EU nema primedaba. i zdušno podržava otvaranje i poglavlja 26, jedna njihova članica… »

Gruevski: Što pre formirati vladu

Nedeljnik 13.12.2016
Gruevski je u sedišti stranke podsetio da je ovo 10-ta pobeda koalicije VMRO-DPMNE. Makedonija treba što pre da dobije novu vladu koja će raditi na reformama, pre svega ekonomskim, ali i na priključivanju države EU i NATO, rekao je predsednik… »

Jokić protiv Dalasa do svog rekorda u NBA ligi

Press 13.12.2016
Srpski košarkaški reprezentativac Nikola Jokić nastavio je sa sjajnim igrama, ali, iako je izjednačio sopstveni rekord u NBA ligi i postigao 27 poena, Denver je poražen od Dalasa 112:102. foto: tanjug.rs Srpski košarkaški reprezentativac Nikola… »

Vajda ponovo Novakov glavni trener

RTS 13.12.2016
Novak Đoković se sprema za prvi turnir u 2017. godini, koji će se u januaru igrati u Dohi. "Nova godina, novi ciljevi, nova energija! Zahvalan sam i radujem se novim izazovima. Pozdrav od Đoković tima, vidimo se u Dohi", napisao je srpski teniser. U… »

Vučić: Ići ću u Brisel, ali ne za poglavlje 26

N1 Info 13.12.2016
"Ići ću u Brisel bezbroj put, ali što se tiče poglavlja 26 nisam zainteresovan. Srbija je svoj posao obavila", rekao je premijer Aleksandar Vučić i dodao da za to poglavlje "neće više ništa da radi". Dodao je da Hrvatska ako hoće može da otvori… »

"Hitne izmene, pa ratarima 175 mil EUR"

B92 13.12.2016
Beograd -- Izmene Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju neophodno je usvojiti po hitnom postupku kako bi poljoprivrednici u Srbiji imali pristup sredstvima iz IPARD-a. Rel je o iznosu od 175 milona evra, izjavio je ministar Branislav Nedimović. On je… »

FK Vojvodina: Skupština odbila predlog statuta UO, sponzori se povlače

Radio 021 13.12.2016
Skupština Fudbalskog kluba Vojvodina odbila je predlog Upravnog odbora za izmenu postojećeg statuta, a prihvatila je predlog 23 člana Skupštine. Većina članova Skupštine glasala je protiv predloga Upravnog odbora, koji je, kako je istakao… »