Balkan arhiva vesti 13.12.2016

Zaev: Gruevski ne sme da formira novu vladu

RTS 13.12.2016
Lider SDSM-a Zoran Zaev poručio je da bivši makedonski premijer Nikola Gruevski i šef VMRO-DPMNE, koja je na proteklim vanrednim parlamentarnim izborima, prema prvim zvaničnim rezultatima, osvojila 51 mandat, ne sme da formira vladu i pozvao ostale… »

Štir: Ne treba dramatizovati situaciju oko hrvatskih primedbi za poglavlje 26

Beta video 13.12.2016
BRISEL - Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Davor Ivo Štir izjavio je danas da ne treba "dramatizovati situaciju" oko hrvatskih primedbi koje se odnose na otvaranje spornog poglavlja 26 o obrazovanju i kulturi u pregovorima Srbije s EU.… »

Oficir ubijen zbog pozajmice

Večernje novosti 13.12.2016
Zbog sumnje da je usmrtio Seada Durakovića, u Bihaću uhapšen Haris Balić. Žrtva i napadač bili u srodstvu. Motiv, navodno, nevraćena dugovanja. Oficir Oružanih snaga BiH Sead Duraković ubijen je u ponedeljak uveče oko 21.20 u bihaćkom naselju… »

NATO spreman da opet interveniše na Balkanu!

Telegraf 13.12.2016
U delu dokumenta koji govori o Srbiji, navodi se da je podrška Srba NATO savezu izuzetno niska. NATO je spreman da operativno interveniše kad to bude potrebno kako bi sprečio međuetnički sukob i promovisao sigurnost i stabilnost, piše u tajnom… »

Crnogorci još dva koraka bliži Evropi

Večernje novosti 13.12.2016
Crna Gora u Briselu otvorila nova važna poglavlja u pregovaračkom procesu. Do sada 26 otvorenih i dve privremeno zatvorene tema EU pregovora. NA međuvladinoj konferenciji u Briselu, Crna Gora je u ponedeljak otvorila nove pregovore o pristupanju… »

Kitarović: Svi moraju da ispune kriterijume za ulazak u EU, pa i Srbija!

Sandžak haber 13.12.2016
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović kratko je danas prokomentarisala blokiranje poglavlja 26 u pregovorima Srbije i EU navodeći da kriterijume za ulazak u Uniju treba da ispuni svaka zemlja. “Kriterijume svi treba da ispune. Ako želite da… »

Mostar: Autobus pokosio semafor i zakucao se u kafić

B92 13.12.2016
Autobus gradskog prevoza u Mostaru je u utorak ujutru uleteo u ugostiteljski objekat i tom prilikom je su povređene četiri osobe. Kako navodi portal klix.ba, pretpostavlja se da je vozač izgubio kontrolu nad autobusom u zakucao se u kafić na uglu… »

Vučić: Samo Hrvatska blokirala poglavlje o obrazovanju i kultu

Beta video 13.12.2016
BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da odlaskom iz Brisela zbog hrvatske blokade otvaranja poglavlja 26 u pristupnim pregovorima s EU nije zaustavio evrointegracije Srbije, već da je pokazao tablicu vrednosti Srbije. Vućić… »

Dramatično: Specijalci hapse načelnika policije

Mondo 13.12.2016
Specijalci makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova opkolili su večeras kuću načelnika Sektora unutrašnjih poslova Kumanova, Stojančeta Veličkovića, javila je skopska Nova TV. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Pozivajući se na lokalne… »

Dačić: BSEC važan element regionalnog povezivanja

Beta video 13.12.2016
BEOGRAD- Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je na sastanku Saveta ministara spoljnih poslova zemalja članica BSEC u Beogradu, kojim se završava šestomesečno predsedavanje Srbije, rekao da ta organizacija posle skoro četvrt veka postojanja ostaje… »