Nastavljena sednica, poslanici postavljaju pitanja

Beta 13.12.2016

Sednica Skupštine Srbije nastavljena je danas, a poslanici početak rada koriste da postavljaju pitanja i traže obaveštenja od predstavnika vlasti.

Poslanici bi posle toga trebalo da počnu raspravu o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju i Zakona o vodama.

Izmene Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju predviđaju procedure i rokove za korišćenje sredstava iz evropskih IPARD fondova.

Resorni ministar Branislav Nedimiović rekao je juče da su izmene tog zakona preduslov za otvaranje pregovaračkog Poglavlja 11 sa EU, koje se odnosi na poljoprivredu, a omogućiće da se na transparentan način koriste sredstva od 175 miliona evra iz IPARD fondova EU.

Prema rečima Nedimovića cilj izmena i dopuna Zakona o podsticajima u poljoprivredi je da se proširi krug korisnika novca iz republičkog budžeta.

Izmenama i dopunama Zakona o vodama koje će poslanici takođe danas razmatrati utvrđena su pravila o ispuštanju i kvalitetu komunalne vode i usaglašena su sa pravilima EU o prečišćavanju otpadnih voda.

Nova sednica parlamenta počela je juče kada su poslanici raspravljali o kandidatima za sudije Ustavnog suda Srbije.

(Beta, 12.13.2016)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »