Društvo arhiva vesti 13.12.2016

Naše meso je pod kontrolom, tvrdi ministar

Mondo 13.12.2016
Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović tvrdi da Uprava za veterinu pri ministarstvu svakodnevno kontroliše meso i mesne prerađevine. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ministar je tokom skupštinske rasprave o… »

MUP o korupciji u policiji:Neko se zabrojao u BCBP

Mondo 13.12.2016
Beogradski centar za bezbednosnu politiku se poslužio površnim i proizvoljnim nagađanjem u ozbiljnoj temi - korupciji u policiji i borbom protiv nje u MUP-u - saopšteno iz tog ministarstva. Foto: Printscreen/MUP "Predstavljajući, možemo slobodno… »

Lekari će biti osigurani od lekarske greške do 20.000 evra godišnje

Radio 021 13.12.2016
Lekarska komora Srbije raspisala je tender kako bi oko 30.000 lekara bilo osigurano od lekarske greške. Poslednji put srpski lekari su ovakvu polisu imali pre šest godina. Lekari će biti osigurani za štete nastale usled smrti, povrede tela ili… »

Balkanski gradovi među najzagađenijim u Evropi. Evo gde se u Srbiji najteže diše

Blic 13.12.2016
Najzagađeniji vazduz u Evropi, kada se izuzme Turska, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, jeste makedonsko Tetovo, slede Tula, u BiH i makedonska prestonica Skoplje, a među prvih deset našli su se i crnogorska Pljevlja i makedonski grad… »

Obucite se dobro: Ujutru mraz,i tokom dana pretežno sunčano, uveče moguć slab sneg

Blic 13.12.2016
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano, ujutro mraz, po kotlinama kratkotrajna magla, najviša dnevna temperatura do šest stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Za posle podne se najavljuje naoblačenje, a tokom noći ponegde su… »

Vučić i Lavrov dogovorili: Migovi stižu u Srbiju 1. marta

Vesti online 13.12.2016
Kako piše beogradski "Alo!, "migovi" koje bi Srbija trebalo da dobije od Rusije, stići će u našu zemlju 1. marta naredne godine, što je u ponedeljak ugovorio premijer Srbije Aleksandar Vučić sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom. Premijer… »

Gorislav Papić dobitnik nagrade "Aleksandar Tijanić"

Danas 13.12.2016
Novinar Radio-televizije Srbije (RTS) Gorislav Papić ovogodišnji je dobitnik novinarske nagrade „Aleksandar Tijanić“ koju dodeljuje Udruženje novinara Srbije (UNS). Žiri u sastavu Slavoljub Đukić, Ljiljana Smajlović, Zara Tijanić Jevtović i… »

Povećan broj stipendista Fonda za mlade talente

RTV 13.12.2016
BEOGRAD - Fond za mlade talente povećaće broj stipendista na osnovnim studijama od ove godine sa 800 na 850, odlučeno je danas na sednici Fonda za mlade talente. Na sednici je doneta Odluka o raspisivanju Konkursa za stipendiranje najboljih studenata… »

Lideri članica EU dogovaraju se o pravilima Bregzita

Beta 13.12.2016
Evropski lideri mogli bi na neformalnom sastanku u četvrtak da postignu dogovor o tekstu u kojem se traži da se što pre otvore pregovori o istupanju Velike Britanije iz EU čim London zvanično pokrene proceduru za Bregzit, navode evropski diplomatski… »

Vojni sindikat pozvao Vladu

Danas 13.12.2016
Vojni sindikat Srbije pozvao je danas Vladu Srbije, u čijoj je nadležnosti odbrana i bezbednost Srbije i njenih građana, da održe sastanak u cilju pronalažeja najboljeg rešenja koje će imati za isključivi cilj očuvanje sistema odbrane i… »