Izvor: Alo arhiva vesti 13.12.2016

Gruevski mandatar

Alo 13.12.2016
Stranka VMRO-DPMNE pobedila je na izborima u Makedoniji, a mandatar će biti njen lider Nikola Gruevski, izjavio je visoki funkcioner te partije Vladimir Đorčev koji je pozvao lidera SDSM da čestita pobedu toj stranci. Pobedila je demokratija. Pobedili… »

Likvidiran Duraković

Alo 13.12.2016
U pucnjavi koja se dogodila sinoć oko 21.20 sati u Bihaću, ubijen je visoki oficir Oružanih snaga BiH Sead Duraković. Kako se navodi, do pucnjave je došlo pored Durakovićeve porodične kuće, a patrola policije je na licu mesta zatekla samo njegovo… »

I Crna Gora otvorila još dva poglavlja!

Alo 13.12.2016
Crna Gora je danas u pregovorima o članstvu s Evropskom unijom otvorila poglavlja 11 - o poljoprivredi i seoskom razvoju i 19 - o socijalnoj politici i zapošljavanju, što su slovački ministar Miroslav Lajčak i evropski komesar Johanes Han istakli kao… »

NATO spreman za intervenciju na Balkanu

Alo 13.12.2016
Poverljivi dokument NATO o sigurnosti na Balkanu u koji je hrvatski "Večernji list" ekskluzivno imao uvid usvojen je na sastanku šefova diplomatija ovog meseca. NATO je spreman da operativno interveniše na Balkanu kad to bude potrebno kako bi sprečio… »

Autobus sa đacima zakucao se u kafić

Alo 13.12.2016
Autobus pun đaka jutros je udario u kafić u Ulici kralja Tomislava u Mostaru. Prema nepotvrđenim informacijama, povređen je samo vozač, iako je u autobusu bilo dvadesetak putnika, uglavnom đaka. Vozaču je, prema nezvaničnim informacijama, pozlilo… »

Prvi osuđeni za Srebrenicu ostaje u zatvoru!

Alo 13.12.2016
Haški tribunal odbio je danas zahtev generala Vojske RS Radislava Krstića da bude oslobođen daljeg služenja zatvorske kazne od 35 godina na koju je osuđen zbog pomaganja genocida u Srebrenici. U obrazloženju odluke, predsednik suda Teodor Meron… »

Petrov zamera Srbiji na reakciji zbog blokade!

Alo 13.12.2016
Predsednik Hrvatskog sabora Božo Petrov ocenio je danas "potpuno neprimerenom" reakciju Srbije na hrvatsku blokadu otvaranja i poglavlja 26 o obrazovanju i kulturi. "Mislim da je potpuno neprimerena reakcija Srbije na bilo šta što se događa u… »

Plenković tvrdi da ga Bajden nije ribao!

Alo 13.12.2016
Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je večeras da sa američkim potpredsednikom Džozef Bajdenom nije konkretno razgovarao o blokadi Srbije, nego o tome kako Hrvatska može da pomogne zemljama jugoistočne Evrope na putu u EU i NATO. Plenković… »

Suđenje za zločin u Srebrenici tek u februaru

Alo 13.12.2016
Suđenje osmorici bivših pripadnika Specijalne brigade Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za ratni zločin nad civilima u Kravici kod Bratunca u slučaju "Srebrenica", ni danas nije počelo u Specijalnom sudu. Novi termin je 6. februar… »

Pokrali novac od dobrovoljnih priloga

Alo 13.12.2016
Dva Tuzlaka DŽ.H. (31) i I.M. (30) uhapšeni su zbog sumnje da su na području Srebrenika i Tuzle počinili više krađa i na taj način novčano oštetili Crveni krst, Narodnu kuhinju i Udruženje građana na području Tuzle. Postoji sumnja da su DŽ.H… »