Izvor: Blic arhiva vesti 13.12.2016

Poslanici o blokiranju pregovaračkog poglavlja

Blic 13.12.2016
Poslanici pojedinih opozicionih stranaka u Skupštini Srbije ocenili su danas da se premijer Srbije Aleksandar Vučić poneo neodgovorno jer je napustio Brisel zbog blokade pregovaračkog poglavlja 26 i istakli da nisu iznenađeni zbog blokiranja… »

HRVATI osudili Hrvate: NVO iz Subotice oštro protiv nove hrvatske blokade Srbiji

Blic 13.12.2016
Hrvatski demokratski forum (HDF), čije je sedište u Subotici, izrazio je razočaranje potezom Hrvatske koja je blokirala Srbiju u otvaranju poglavlja 26 sa EU, a koje se odnosi na obrazovanje i kulturu, što je, kako konstatuju, drugi put da zvanični… »

Tramp zvanično imenovao naftnog mogula za šefa diplomatije

Blic 13.12.2016
Predsednik SAD Donald Tramo je i zvanično imenovao Reksa Tilersona za novog državnog sekretara SAD. Tilerson je milijarder i izvršni direktor naftnog giganta "Ekson Mobajl". "Njegova istrajnost, široko iskustvo i duboko razumevanje geopolitike čine… »

Srbija predala Turskoj predsedavanje Organizacijom za crnomorsku ekonomsku saradnju

Blic 13.12.2016
Srbija je danas na sastanku u Beogradu predala Turskoj šestomesečno predsedavanje Organizacijom za crnomorsku ekonomsku saradnju (OECS). Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović potpisao je sporazum i dopunski protokol vlada država… »

Skupština Srbije: Poslanici o događajima u Briselu, ubistvu Đinđića i odnosima sa Rusijom

Blic 13.12.2016
Poslanici u Skupštini Srbije danas su od predstavnika Vlade Srbije tražili obaveštenja o problemima sa otvaranjem pregovaračkih poglavlja sa EU i razlozima zbog kojih je premijer Srbije Aleksandar Vučić napustio Brisel, zatim o odnosima Srbije sa… »

Lavrov: EU od Srbije traži zatvaranje Rusko-srpskog humanitarnog centra

Blic 13.12.2016
Evropska unija od Srbije traži zatvaranje rusko-srpskog humanitarnog centar u Nišu i smatra ga špijunskim gnezdom i pretnjom za bezbednost, kaže ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Sa druge strane, kaže, ćute o tome da je tokom njegovog… »

Putin: Amerikanci su veliki narod, ali ne izuzetan

Blic 13.12.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je danas skepsu povodom ideje koju zastupa aktuelni predsednik SAD Barak Obama da je američka nacija izuzetna. "„Nesumnjivo, Sjedinjene Držžave i američki narod - to je velika zemlja i veliki narod, nema… »

Alepo posle pada: Izveštaji o "masovnim egzekucijama" civila, pobunjenici pred izborom: Predaj se ili umri

Blic 13.12.2016
Sirijska vojska i njeni saveznici preuzeli su punu kontrolu nad svim okruzima u Alepu, nakon što su se pobunjenici povukli iz grada, saopštio je danas neimenovani izvor iz sirijske vojke. Odbrana pobunjenika juče je slomljena, što je omogućilo veliko… »

Završna reč u hagu: Odbrana traži oslobađajuću presudu za Ratka Mladića

Blic 13.12.2016
Advokati Ratka Mladića zatražili su danas od sudija Haškog tribunala da oslobode bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske, optuženog za organizovane zločine u ratu u Bosni od 1992. do 1995. godine, prenosi AP. Kako se navodi, advokat Dragan Ivetić… »

Pretnje: Iran sprema brodove na nuklearni pogon kao odgovor SAD

Blic 13.12.2016
Predsednik Irana Hasan Rohani naložio je danas iranskim naučnicima da započnu rad na izgradnji brodova na nuklearni pogon kao odgovor na najavljeno produženje američkih sankcija. U saopštenju pročitanom na državnoj televiziji, Rohani je kritikovao… »