Izvor: Danas arhiva vesti 13.12.2016

Kitarović: Svi da ispune kriterijume za EU

Danas 13.12.2016
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović kratko je danas prokomentarisala blokiranje poglavlja 26 u pregovorima Srbije i EU navodeći da kriterijume za ulazak u Evropsku Uniju treba da ispuni svaka zemlja, prenosi N1. "Kriterijume svi treba da… »

Petrov: Neprimerena reakcija Srbije

Danas 13.12.2016
Predsednik Hrvatskog sabora Božo Petrov danas je ocenio kao "potpuno neprimerenu" reakciju Srbije pošto je postalo jasno da neće biti otvoreno pregovaračko poglavlje 26 o obrazovanju i kulturi, prenosi N1 Hrvatska. Mislim da je potpuno neprimerena… »

Reks Tilerson na čelu američke diplomatije

Danas 13.12.2016
Novoizabrani predsednik Sjedinjenih Ameriиkih Država (SAD) Donald Tramp imenovao je generalnog direktora Eksonmobajla (ExxonMobil) Reksa Tilersona za budućeg šefa diplomatije, prenosi AP. Ljudi bliski Trampovom tranzicionom timu potvrdili su u… »

Nikolić: Zakoni o nacionalnim manjinama bolji nego u EU

Danas 13.12.2016
Odgovorno tvrdim da su zakoni koji tretiraju nacionalne manjine u Srbiji daleko iznad zakona zemalja čanica Evropske unije, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić. On je poručio da Srbija ne prihvata rečnik ucena, podmetanja noge… »

Ne poigravati se sa integracijama

Danas 13.12.2016
Poslanik Demokratske stranke Aleksandra Jerkov pitala je danas premijera Srbije Aleksandra Vučića da li je Srbija mogla da spreči da Hrvatska blokira otvaranje poglavlja 26, kao i da li Vučić i dalje namerava da se poigrava evropskim integracijama i… »

Lavrov: EU traži zatvaranje Centra

Danas 13.12.2016
Evropska unija Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu smatra špijunskim gnezdom i pretnjom za bezbednost i traži njegovo zatvaranje, izjavio je za Sputnik ministar inostranih poslova Rusije Segej Lavrov. A to što je tokom njegovog postojanja… »

Protiv Rusije u Nišu

Danas 13.12.2016
Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa izmeрu Srbije i Rusije biće odigran od 3. do 5. februara naredne godine u Nišu, odlčio je Teniski savez Srbije. Srbija je, kao domaćin, izrazila želju da taj susret bude odigran u Nišu, a Međunarodna… »

Politizacija policije dosegla vrhunac u Savamali

Danas 13.12.2016
Integritet policije je opao u poslednjih godinu dana. Osnovni razlog za to je izuzetno visoka percepcija korumpiranosti policije i uticaja koji na njen operativni rad ostvaruju političari. To je zaključak izveštaja "Procena integriteta policije u… »

Američki ambasador deli poslaničke mandate

Danas 13.12.2016
Američki ambasador pregovara da se koaliciji oko VMRO-DPMNE , primenom Dontovog sistema na osvojeni broj glasova, oduzme jedan glas i prebaci, ne koaliciji oko dosad opozicionog SDSM, nego albanskim strankama. Državna izborna komisija Makedonije još u… »

NATO: Spremni za intervenciju na Balkanu

Danas 13.12.2016
NATO je spreman da operativno interveniše na zapadnom Balkanu kada to bude potrebno, kako bi sprečio međuetnički sukob i promovisao bezbednost i stabilnost, piše u tajnom dokumentu Severnoatlantskog pakta koji prenosi zagrebački Večernji. Večernji… »