Izvor: Dnevnik arhiva vesti 13.12.2016

Nikolić: Prepreke na putu ka EU neće promeniti zvaničan kurs

Dnevnik 13.12.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je, u razgovoru sa potpredsednikom vlade i ministrom spoljnih poslova Moldavije, Andrejem Galburom, konstatovao da dve zemlje vezuje prijateljstvo, dobri odnosi i uzajamna podrška. "Mi veoma cenimo podršku… »

Srbija otvorila poglavlja 5 i 25

Dnevnik 13.12.2016
Srbija je na Međuvladinoj konferenciji u Briselu otvorila dva nova poglavlja, 5, o javnim nabavkama i 25, o nauci i straživanju. Poglavlje 25 istovremeno je i zatvoreno. U poglavlju koje se odnosi na nauku i istraživanje ne postoje EU kriterijumi, nego… »

CNN: Tramp okreće spoljnu poltiku naglavačke

Dnevnik 13.12.2016
VAŠINGTON: Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp još nije ni postao predsednik, a već "okreće naglavačke" spoljnu politiku SAD po pitanju dve zemlje koje. predstavljaju najveći izazov američkoj moći - Kine i Rusije, ocenjuje danas CNN.Za… »

Prepreke neće promeniti naš zvanični kurs

Dnevnik 13.12.2016
Predsednik Tomislav Nikolić poručio je da bilateralna pitanja treba rešavati bilateralno i uvek u dobroj volji i s dobrom namerom, pitajući da li, ako 27 zemalja EU nema primedaba. i zdušno podržava otvaranje i poglavlja 26, jedna njihova članica… »

Marijan Vajda ponovo glavni trener Đokovića

Dnevnik 13.12.2016
Slovak Marijan Vajda, posle odlaska Borisa Bekera, naredne godine ponovo će biti glavni trener srpskog tenisera Novaka Đokovića. Đoković je na svom Fejsbuk profilu postavio sliku svog tima, na kojoj su Vajda, Pepe Imaz, Gebhard Fil Grič, Miljan… »

Voša ostaje bez rukovodstva?

Dnevnik 13.12.2016
Na vanrednoj sednici Skupštine Fudbalskog kluba Vojvodina, izglasan je predlog izmena i dopuna Statuta kluba kako bi on bio u skladu sa Zakonom o sportu Republike Srbije, koji je predložila grupa skupštinara. Prilikom glasanja, za ovaj predlog bilo je… »

Savić ostaje selektor vaterpolista do Olimpijade u Tokiju

Dnevnik 13.12.2016
Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić produžio je ugovor do 2020. godine i predvodiće olimpijske šampione i na Igrama u Tokiju, saopšteno je danas posle sednice Upravnog odbora VSS. Kako se navodi, uz Savića će ostati i svi članovi njegovog… »

Odbrana traži oslobađajuću presudu za Mladića

Dnevnik 13.12.2016
Advokati generala Ratka Mladića zatražili su danas od sudija Haškog tribunala da oslobode bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske, optuženog za organizovane zločine u ratu u Bosni od 1992. do 1995. godine, prenosi AP. Kako se navodi, advokat… »

Poslaničke teme: Brže do evropskih fondova

Dnevnik 13.12.2016
– Izmene Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju neophodno je usvojiti po hitnom postupku da bi poljoprivrednici u Srbiji imali pristup novcu iz IPARD-a od 175 milona evra. – saopštio je u parlamentu ministar Branislav Nedimović, obrazlažući… »

Ruhani naložio projektovanje nukleranih brodova

Dnevnik 13.12.2016
TEHERAN: Iranski predsednik Hasan Ruhani naložio je svojim naučnicima da naprave plan za izgradnju brodova na nuklearni pogon, ali Bela kuća smatra da ovim nije. prekršen iranski nukearni sporazum iz 2015. godine, prenose danas agencije.Ruahni je na… »