Izvor: Dojče vele arhiva vesti 13.12.2016

Vučić otišao, Merkelova upozorila Plenkovića

Dojče vele 13.12.2016
Šef srpske vlade Aleksandar Vučić zapretio je bojkotom ceremonije na kojoj se otvaraju nova pristupna poglavlja njegove zemlje u pregovorima sa EU, prenosi nemačka agencija dpa. Berlin osuđuje hrvatsku blokadu. Agencija dpa prenosi da Vučić neće… »

Kobne posledice izbora

Dojče vele 13.12.2016
Izborni rezultati su traumatično ponižavajući za VMRO i DUI, ali i kobni za Makedoniju, s obzirom na to da će pad popularnosti dovesti do toga da će se politika voditi kroz sukobe, smatra skopski analitičar Arsim Zekoli. Atmosfera i poruke koje su… »

„U Nemačkoj se osećam kao čovek“

Dojče vele 13.12.2016
Danijela je došla u Rostok. Da bude medicinska sestra. Kao što je bila i u Nišu. Samo za šest puta veće pare. Kako je prošla peripetije? O čemu ćućore nove koleginice? I zašto je osoblje iz Srbije cenjeno u Nemačkoj? Samohrana majka, u kući… »

„Duga ruka Erdogana u Nemačkoj“

Dojče vele 13.12.2016
Nemačka štampa piše o otpužbama da turski predsednik Erdogan u Nemačkoj održava mrežu imama-špijuna čiji je zadatak da denunciraju Turke koji nisu odani vlastima u Ankari. Evo izvoda iz karakterističnih tekstova. Nemačka štampa piše o… »

Paolo Đentiloni, grof, džentlmen, avatar?

Dojče vele 13.12.2016
Budući italijanski premijer Paolo Đentiloni važi kao prelazni kandidat – ali i njegovo ime je povezano s velikim očekivanjima. Glavni problem je stabilizacija zemlje. Ostaje da se vidi i kada će biti održani novi izbori. U medijima ga zovu… »

Masovna hapšenja nakon napada u Istanbulu

Dojče vele 13.12.2016
Nakon što je odgovornost za napade u Istanbulu preuzeo ogranak Radničke partije Kurstistana (PKK), turska policija uhapsila je nekoliko stotina zvaničnika opozicione Demokratske partije naroda (HDP). Nakon bombaškog napada u Istanbulu u kojem je po… »

„Iznajmite Jevreja“

Dojče vele 13.12.2016
„Vašeg prvog nećete nikada da zaboravite“ obećava projekat provokativnog imena „Iznajmite Jevreja“ (Rent a Jew)koji ima za cilj da građani Nemačke bolje upoznaju svoje jevrejske sugrađane. Uspeh je iznad svih očekivanja…. „Ko od vas je… »

Dečiji dres sa dna mora

Dojče vele 13.12.2016
Bili su zatvoreni pod palubom, bez ikakve mogućnosti da se spasu kada je brod počeo da tone. Italija je sada izvukla olupinu u kojoj je prošle godine stradalo stotine migranata i namerava da je pošalje u Brisel. Subota je, 18. april 2015. godine… »

Putinov put u Belu kuću

Dojče vele 13.12.2016
Rastu brige da će Putin ubuduće imati neposredan politički uticaj u SAD, a budući predsednik Tramp dosledno odbija da učestvuje u svakodnevnom brifingu tajnih službi, To je ili naivno, ili proračunato, ocenjuje Ines Pol. Najnoviji vic u Vašintonu… »

Ukrajinski biznismen traži zaštitu u Nemačkoj

Dojče vele 13.12.2016
Izdat je nalog za hapšenje ukrajinskog biznismena i političara Oleksandra Oniščenka. Posle više meseci provedenih u bekstvu, on se oglasio u Nemačkoj, gde je pravosuđu uputio svoj apel. Oleksandr Oniščenko je blistava figura. Nijedna… »