Izvor: EurActiv arhiva vesti 13.12.2016

Oslabljen integritet policije u Srbiji

EurActiv 13.12.2016
Integritet policije u Srbiji oslabljen je zbog njene politizacije, nesrazmere između visoke percepcije građana o korupciji u toj službi i malog broja krivičnih prijava protiv policajaca, kao i zbog nemogućnosti saznavanja sudskog epiloga tih prijava… »

London traži prelazni period u odnosima s EU

EurActiv 13.12.2016
Evropski lideri mogli bi na neformalnom sastanku 15. decembra da postignu dogovor o tekstu u kojem se traži da se što pre otvore pregovori o istupanju Velike Britanije iz EU čim London zvanično pokrene proceduru za istupanje iz Unije, navode evropski… »

RSF: Porastao broj novinara u zatvorima u svetu

EurActiv 13.12.2016
Broj novinara u svetu koji su u zatvoru ili pritvoru porastao je 2016, pre svega zbog prilika u Turskoj gde je više od 100 novinara ili saradnika medija lišeno slobode, saopštila je 13. decembra međunarodna nevladina organizacija za zaštitu novinara… »

Politička neizvesnost u Makedoniji posle izbora

EurActiv 13.12.2016
Parlamentarni izbori u Makedoniji, održani 11. decembra, nisu doneli razrešenje političke situacije u toj zemlji koja ponovo ulazi u period neizvesnosti u odsustvu ubedljivog pobednika na izborima. Vladajuća stranka bivšeg premijera Nikole Gruevskog… »

Nova italijanska vlada mnogo liči na prethodnu

EurActiv 13.12.2016
S ciljem da se očuva politička stabilnost, novi premijer Italije Paolo Đentiloni sastavio je koalicionu vladu na čelu s Demokratskom strankom koja toliko liči na prethodnu Rencijevu vladu da je nazivaju Rencilonijevom vladom. Đentiloni je rekao da… »

Ljudska prava bez napretka u Preševu, Bujanovcu i Medveđi

EurActiv 13.12.2016
Predsednik Odbora za ljudska prava u Preševu Beljgzim Kamberi izjavio je 12. decembra da se ove godine situacija sa poštovanjem ljudskih prava na prostoru Preševa, Bujanovca i Medveđe nije mnogo promenila u odnosu na 2015, odnosno da može da se kaže… »