Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 13.12.2016

Biznismen sa ruskim vezama imenovan za državnog sekretara

Glas Amerike 13.12.2016
Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp imenovao je izvršnog direktora kompanije Ekson Mobil Reksa Tilersona za državnog sekretara. Tramp je rekao da je Tilersonovo iskustvo u vođenju globalne kompanije ključno za uspješno vođenje Državnog… »

Pentagon: Ubijena tri lidera ID u Siriji

Glas Amerike 13.12.2016
Pentagon je saopštio da su u vazdušnim napadima koalicije ubijena trojica ključnih lidera Islamske države u Siriji, uključujući dvojicu ekstremista umešanih u prošlogodišnje terorističke napade u Parizu. Ti lideri ekstremista su, kako je naveo… »

Rik Peri na čelu agencije koju je želeo da ukine

Glas Amerike 13.12.2016
Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp imenovao je svog nekadašnjeg političkog rivala, bivšeg guvernera Teksasa Rika Perija, za sekretara za energetiku. Peri, koji se dva puta kandidovao za predsednika, rekao je tokom jedne od predizbornih… »

Kraj borbe za sirijski grad Alepo

Glas Amerike 13.12.2016
Pobunjenici i sirijska vlada postigli su dogovor o evakuaciji civila i opozicionih boraca iz Alepa, saopštio je portparol pobunjeničke grupe Nur el-Din el-Zinki Jaser al-Jusef. Al-Jusef je za agenciju Frans pres rekao da će sporazum, koji je postignut… »

VMRO-DPMNE pobedio za jedan mandat, neizvesno ko formira vladu

Glas Amerike 13.12.2016
Na parlamentarnim izborima koji su u Makedoniji održani u nedelju, vladajuća stranka VMRO-DPMNE osvojija je 51 poslaničko mesto od 120 koliko mesta ima Sobranje, dok je opozicionom Socijaldemokratskom savezu Makedonije pripalo 49 mesta, preliminarni su… »

Vučević: Imam mnogo drugačiju ulogu ove sezone

Glas Amerike 13.12.2016
Crnogorska košaraka u najjačoj ligi sveta ove sezone ima samo jednog predstavnika – Nikolu Vučevića. Njegov imenjak Mirotić odlučio je da igra za Španiju, a Nikola Peković, koji već duže vreme ima problema sa povredom, propustiće čitavu… »

Jokić: Ako daješ sve od sebe ne može da ti bude teško

Glas Amerike 13.12.2016
Srpska košarka i ove, kao i prošle godine, ima trojicu predstavnika u najjačoj ligi sveta, a najistaknutiji je sasvim sigurno Nikola Jokić, od kojeg u Denveru, posle izvanredne ruki sezone, imaju velika očekivanja. Jokić je sa Nagitsima prošle… »

Srbija i Crna Gora otvorile nova poglavlja

Glas Amerike 13.12.2016
Srbija i Crna Gora su danas na medjuvladinim konferencijama sa EU otvorile po dva nova poglavlja pregovora o prijemu u EU. Ovaj nesumnjiv uspjeh pregovarača nacionalnih vlada i Brisela je bio donekle u sjenci hrvatske blokade današnjeg otvaranja i… »

Darmanović: Zadovoljni smo dinamikom ratifikacije protokola

Glas Amerike 13.12.2016
Crna Gora je zadovoljna dinamikom ratifikacije Protokola o pristupanju Alijansi i taj proces bi mogao biti završen u prvoj polovini naredne godine, kazao je novoizabrani šef diplomatije u Vladi Crne Gore Srđan Darmanović On je naveo da Crna Gora… »