Izvor: Južne vesti arhiva vesti 13.12.2016

Još jedna avio-linija iz Niša za Cirih

Južne vesti 13.12.2016
Osim švajcarske nacionalne avio-kompanije "Swiss Air Lines", još jedan prevoznik iz ove zemlje uvodi liniju do Ciriha. Reč je o avio-prevozniku “Germania Flug” koji će od 23. juna svakog ponedeljka i petka prevoziti putnike sa niškog aerodroma… »

Radnički: Protiv Metalca samo pobeda dolazi u obzir

Južne vesti 13.12.2016
U poslednjem meču jesenjeg dela sezone Superlige fudbaleri niškog Radničkog dočekaće na Čairu u sredu u 13 sati Metalac iz Gornjeg Milanovca, a svi u klubu složni su da je vreme da se niz od 6 utakmica bez pobede prekine. Ulaz na utakmicu biće… »

Bivši obaveštajac drži tribinu na Pravnom fakultetu u Nišu

Južne vesti 13.12.2016
O tome kakva je bila bezbednosna politika SFRJ, a kakva je danas, ali i o radu u tajnoj službi, govoriće u sredu 14. decembra na Pravnom fakultetu Božidar Spasić, bivši visoki funkcioner jugoslovenske tajne policije. Inače, Spasić je u Belgiji… »

Narodna seljačka stranka odabrala poverenika za Niš

Južne vesti 13.12.2016
Vrh Narodne seljačke stranke je bivšem članu Ujedinjene seljačke stranke Marku Pujoviću, poverio upravljanje odborom u Nišu. Novi poverenik za Južne vesti kaže da će ubrzano raditi na formiranju odbora u gradskim opštinama. Prema njegovim… »

Vlada Srbije bira novog direktora niškog Kliničkog centra

Južne vesti 13.12.2016
Rok za izbor novog direktora Kliničkog centra u Nišu ističe 28. decembra, kada aktuelnom Zoranu Radovanoviću prestaje mandat. Odluku o tome ko će voditi ovu ustanovu naredne 4 godine, kako su naveli u Ministarstvu zdravlja, doneće Vlada Srbije… »

Potvrđena presuda u Janićevu korist, oslobođen optužbi za korupciju

Južne vesti 13.12.2016
Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu Višeg, pa je načelnik Uprave za imovinu i inspekcijske poslove Ljubiša Janić pravosnažno oslobođen optužbe za umešanost u korupciju. On je, zajedno sa službenikom Uprave za finansije Markom… »

Mlade Nišlije ukazuju na društvene probleme

Južne vesti 13.12.2016
Odnos mladih prema starijima, predrasude prema nacionalnim manjinama i osobama sa invaliditetom, anksioznost u adolescenciji, samo su neke od tema koje će obrađivati grupa srednjoškolaca, simbolično nazvana “Ja kažem”, u bioskopu “Kupina” 22… »

Svetislav Jovanović: Naisa ima najslabiji tim u poslednjih 10 godina

Južne vesti 13.12.2016
Nazadovanje na tehničko-taktičkom planu, slabiji individualni kvalitet igračica, odlično angažovanje na treninzima i izuzetna borbenost u odbrani, trener Naise Svetislav Jovanović izdvojio je kao glavne odlike svog tima u dosadašnjem toku sezone… »

Kartica za bioskop na pretplatu i novi filmovi u „Cineplexx"-u

Južne vesti 13.12.2016
Kartica na koju će ljubitelji filma moći da uplate "kredit" koji će koristiti za gledanje filmova u "Cineplexx"-u se, poručuju iz bioskopa, može preuzeti na blagajni, a korisnici moraju da uplate minimum 1.000 dinara. Takozvana "poklon kartica" će… »

Koncerti sa "Nišvila" na Drugom programu RTS-a

Južne vesti 13.12.2016
Najbolji koncerti sa ovogodišnjeg Nišvila biće emitovani na javnom serviru svakog utorka 10 minuta pre ponoći, a serijal počinje večeras koncertom trija Al Di Meole koji je nastupao na otvaranju festivala. Gledaoci će, saopštili su iz Nišvila… »