Izvor: Kurir arhiva vesti 13.12.2016

Brisel: Otvorena poglavlja 5 i 25, Hrvatska blokira 26

Kurir 13.12.2016
Na Međuvladinoj konferenciji u Briselu o pristupanju Srbije EU otvorena su dva poglavlja - 5 o javnim nabavkama i 25 o nauci i istraživanjima. Istovremeno poglavlje 25 je i zatvoreno. Međuvladinoj konferenciji, iza zatovrenih vrata, prisustvovala je… »

Vučić o blokadi poglavlja: Samo jedna zemlja se protivila - Hrvatska!

Kurir 13.12.2016
Samo jedna zemlja se protivila otvaranju poglavlja 26 i to je Hrvatska, rekao je večeras premijer Aleksnadar Vučić na pres konferenciji nakon što je Srbija otvorila dva poglavlja, a premijer se vratio uz Brisela, jer nije postignut dogovor da se… »

Tramp odlučio: Prijatelj Rusije vodiće diplomatiju SAD

Kurir 13.12.2016
Izabrani predsednik SAD Donald Tramp odlučio je da mesto državnog sekretara SAD poveri šefu kompanije Ekson Mobil Reksu Tilersonu. "Njegova istrajnost, široko iskustvo i duboko razumevanje geopolitike čine ga odličnim izborom za državnog… »

(Video) Zaev o rezultatima izbora u Makedoniji: Gruevski ne sme da formira vladu

Kurir 13.12.2016
Lider SDSM Zoran Zaev čestitao je pobedu građanima Makedonije i poručio da aktuelni premijer Nikola Gruevski ne sme da formira vladu. "Poštovani građani, želim da čestitam istorijsku pobedu građana Makedonije na parlamentarnim izborima. Zajedno… »

Skupština Opozicija: Vučić se poneo neodgovorno, napustio Brisel SNS:Niko ne može da ponižava Srbiju

Kurir 13.12.2016
BEOGRAD - Poslanici pojedinih opozicionih stranaka u Skupštini Srbije ocenili su danas da se premijer Srbije Aleksandar Vučić poneo neodgovorno jer je napustio Brisel zbog blokade pregovaračkog poglavlja 26 i istakli da nisu iznenadjeni zbog… »

Gde je Putin, tu je i njegov pas: Ruski predsednik svuda vodi svog ljubimca, pa čak i na intervjue

Kurir 13.12.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin sa svojim psom akitom Jumi tokom intervjua japanskim medijima, uoči posete Japanu. Putin je izrazio danas skepsu povodom ideje koju zastupa aktuelni predsednik SAD Barak Obama da je američka nacija izuzetna. Foto: AP… »

Alep posle pada: Strahuje se od masovnih egzekucija, pobunjenici pred izborom predaj se ili umri

Kurir 13.12.2016
Sirijska vojska i njeni saveznici preuzeli su punu kontrolu nad svim okruzima u Alepu, pošto su se pobunjenici povukli iz grada, saopštio je danas neimenovani izvor iz sirijske vojske. Odbrana pobunjenika juče je slomljena, što je omogućilo veliko… »

Završne reči odbrane: Sloboda za generala Mladića, krivica nije dokazana

Kurir 13.12.2016
HAG - Advokati generala Ratka Mladića zatražili su danas od sudija Haškog tribunala da oslobode bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske, optuženog za organizovane zločine u ratu u Bosni od 1992. do 1995. godine, prenosi AP. Kako se navodi, advokat… »

Odgovor na sankcije SAD: Iran razvija brodove na nuklearni pogon

Kurir 13.12.2016
Predsednik Irana Hasan Rohani naložio je danas iranskim naučnicima da započnu rad na izgradnji brodova na nuklearni pogon kao odgovor na najavljeno produženje američkih sankcija. U saopštenju pročitanom na državnoj televiziji, Rohani je kritikovao… »

Hapšenje u Pećincima: Ukrao TV u domu za smeštaj dece s teškoćama u razvoju pa ga prodao na pijaci

Kurir 13.12.2016
BEOGRAD - Policija u Pećincima, kod Rume, uhapsila je jednog 27-godišnjeg muškarca osumnjičenog da je provalio u objekat za dnevni boravak za decu i mlade sa teškoćama u razvoju opštine Pećinci i ukrao tehničke uređaje. Kako se navodi, on je iz… »