Izvor: Mondo/Balkan arhiva vesti 13.12.2016

Gruevski najavljuje vladu, a Zaev prigovore

Mondo 13.12.2016
Pobednička koalicija vanrednih parlamentarnih izbora u Makedoniji VMRO-DPMNE se priprema za formiranje vlade sa tradicionalnim partnerom, albanskom partijom DUI Alija Ahmetija, koja se, međutim, još ne izjašnjava o narednim koracima. Foto: AP… »

Ubijen Sead Duraković, oficir Oružanih snaga BiH

Mondo 13.12.2016
Pucnjava se dogodila oko 22 časa u ulici Skenderbega u bihaćkon naselju Luke. Nezvanično, policija je za kratko vrijeme identifikovala i uhapsila osobu koja se dovodi u vezu sa ovim ubistvom. Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba Bihać U pucnjavi koja se… »

Tajni spisi:NATO spreman da interveniše na Balkanu

Mondo 13.12.2016
Poverljivi dokument NATO o sigurnosti na Balkanu u koji je hrvatski "Večernji list" ekskluzivno imao uvid usvojen je na sastanku šefova diplomatija ovog meseca. Foto: Mondo/ Goran Sivački Prizor sa Fruške gore - deo bombe kao suvenir i dalje stoji… »

Kolinda nam "očitala bukvicu"

Mondo 13.12.2016
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas u Varaždinu da sve države koje žele da budu članice EU moraju da ispune kriterijume, te da ne vidi zbog čega to ne bi mogla i Srbija. Foto: Beta/HINA, Lana Slivar Dominić Kitarović je… »

Autobus sa đacima udario u kafić!

Mondo 13.12.2016
Autobus je jutros udario u kafić u Ulici kralja Tomislava u Mostaru. Prema nepotvrđenim informacijama, povređen je samo vozač, iako je u autobusu bilo dvadesetak putnika, uglavnom đaka. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Ilustracija Vozaču je, prema… »

Dramatično: Specijalci hapse načelnika policije

Mondo 13.12.2016
Specijalci makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova opkolili su večeras kuću načelnika Sektora unutrašnjih poslova Kumanova, Stojančeta Veličkovića, javila je skopska Nova TV. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Pozivajući se na lokalne… »

General Krstić ostaje u zatvoru do 2022.

Mondo 13.12.2016
Haški tribunal odbio je danas zahtev generala Vojske Srpske (VRS), Radislava Krstića, da bude oslobođen daljeg služenja zatvorske kazne od 35 godina. Foto: Screenshot Youtube U obrazloženju odluke, predsednik suda Teodor Meron precizirao je da pravo… »

Odbrana traži oslobađanje Ratka Mladića

Mondo 13.12.2016
Advokati generala Ratka Mladića zatražili su od sudija Haškog tribunala da oslobode bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske, optuženog za organizovane zločine u ratu u Bosni od 1992. do 1995. godine, prenosi AP. Foto: Serge… »

"Srbija se naoružava, ali neće Bljesak i Oluju"

Mondo 13.12.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija nikada više neće dozvoliti uništavanje srpskog naroda, kao i da će zbog toga biti vojno osposobljena. Foto: Tanjug, Dimitrije Goll Aleksandar Vučić Vučić je na konferenciji u Vladi Srbije u… »