Izvor: N1 Info arhiva vesti 13.12.2016

Srbija otvorila dva i već zatvorila jedno poglavlje sa EU

N1 Info 13.12.2016
Srbija je na Međuvladinoj konferenciji sa EU u Briselu otovrila dva nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU: poglavlje 5 - javne nabavke i poglavlje 25 - nauka i istraživanje. Poglavlje 25 je već privremeno zatvoreno, što je prvo zatvoreno… »

Nikolić: Mi pružamo ruku Hrvatskoj, pozivamo na razgovor

N1 Info 13.12.2016
Odgovorno tvrdim da su zakoni koji tretiraju nacionalne manjine u Srbiji daleko iznad zakona zemalja članica Evropske unije, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić i poručio da Srbija ne prihvata rečnik ucena, podmetanja noge, nametanja… »

Zaev pozvao stranke da ne idu u koaliciju sa Gruevskim

N1 Info 13.12.2016
Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev pozvao je stranke, koje su dobile mandate na vanrednim parlamentarnim izborima, da ne ulaze u vladinu koaliciju sa VMRO DPMNE. Na konferenciji za novinare u Skoplju, Zaev je rekao da rezultati… »

Vajda glavni Đokovićev trener u 2017.

N1 Info 13.12.2016
Drugi teniser sveta Novak Đoković neće tražiti zamenu za Borisa Bekera, već će šef stručnog štaba u narednoj godini biti Slovak Marjan Vajda. Vajda je glavni u Đokovićevom timu još od 2006. i uz srpskog tenisera je bio u svim najvećim… »

Vučić: Ići ću u Brisel, ali ne za poglavlje 26

N1 Info 13.12.2016
"Ići ću u Brisel bezbroj put, ali što se tiče poglavlja 26 nisam zainteresovan. Srbija je svoj posao obavila", rekao je premijer Aleksandar Vučić i dodao da za to poglavlje "neće više ništa da radi". Dodao je da Hrvatska ako hoće može da otvori… »

U Bihaću ubijen oficir Oružanih snaga BiH

N1 Info 13.12.2016
U Bihaću je ubijen oficir Oružanih snaga BiH, pukovnik Sead Duraković, javili su sarajevski mediji. Policija Unsko-sanskog kantona potvrdila je da se ubistvo desilo oko 22 sata u ulici Skenderbega u naselju Luke. Prema nezvaničnim informacijama… »

Crna Gora otvorila još dva poglavlja

N1 Info 13.12.2016
Crna Gora otvorila je dva nova poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom - polavlje 11 o poljoprivredi i ruralnom razvoju i 19 o socijalnoj politici i zapošljavanju. Evropska komisija je ocenila da je Crna Gora postigla dobar nivo usklađenosti i… »

Kitarović: Svi moraju da ispune kriterijume za ulazak u EU

N1 Info 13.12.2016
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović kratko je danas prokomentarisala blokiranje poglavlja 26 u pregovorima Srbije i EU navodeći da kriterijume za ulazak u Uniju treba da ispuni svaka zemlja. "Kriterijume svi treba da ispune. Ako želite da… »

Dačić: Hrvatska i Bugarska ne stoje iza blokade

N1 Info 13.12.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da iza blokiranja otvaranja pregovaračkog poglavlja 26, koje se tiče obrazovanja i kulture, ne stoje Hrvatska i Bugarska. Gostujući na Radio-televiziji Srbije, Dačić je kazao da je "jadna EU u… »

Pretresena kuća načelnika kumanovske policije

N1 Info 13.12.2016
Službenici makedonskog Osnovnog tužilaštva su uz podršku specijalaca ušli su u kuću načelnika policije u Kumanovu Stojančeta Veličkovića, kojeg je postavio opozicioni Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM). Kako prenose izveštači sa lica… »