Izvor: Newsweek arhiva vesti 13.12.2016

Tajni dokumenti otkrili: NATO spreman da vojno interveniše na Balkanu

Newsweek 13.12.2016
Poverljivi dokument NATO o bezbednosti na Balkanu usvojen je na sastanku šefova diplomatija ovog meseca. je spreman da operativno interveniše na kad to bude potrebno kako bi sprečio međuetnički sukob i promovisao sigurnost i stabilnost, piše u… »

Revolucija u mobilnoj telefoniji: Stigao je Globaltel

Newsweek 13.12.2016
U Mikseru je upravo pušten u rad četvrti mobilni operator u Srbiji! Novi mobilni operator u Srbiji, Globaltel, najavljuje revoluciju u mobilnoj telefoniji za koju će vam biti dovoljan pametni telefon. Globaltel svojim korisnicima nudi mogućnost da… »

Nije samo Tramp: I novi državni sekretar ima poslovne veze u Rusiji

Newsweek 13.12.2016
Vrednost samo jednog posla u Rusiji koje firma Reksa Tilerson ima je 500 milijardi dolara. Sada je kada je izabrao nekadašnjeg šefa najveće naftne kompanije Ekson Mobil - Reksa Tilersona za novog državnog sekretara postavlja se pitanje i njegovih veza… »

Indija: Evo šta sledi onome ko ne ustane kada se svira himna

Newsweek 13.12.2016
​Svi su se smejali kad je Indija najavila da će u bioskopu pre filma puštati himnu. E pa, sad je uhapšeno 12 ljudi jer su ostali da sede. Na jugu Indije policija je uhapsila 12 gledalaca u bioskopu jer nisu ustali za vreme intoniranja u bioskopskoj… »

Za vesele praznike: Dekoracija sa 800.000 sijalica (FOTO)

Newsweek 13.12.2016
Božićna dekoracija u Singapuru ima malo takmaca na svetu. Novogodišnje dekoracije su uvek izazov, i veoma je teško biti originalan. To je uspelo ljudima u Univerzal studiju u Singapuru, gde je u uključeno 800.000 sijalica. (Newsweek.rs/Reuters)… »

​"Football Leaks" otkriva: Mamićevi ofšor "driblinzi" s Rusima

Newsweek 13.12.2016
Novi dokumenti otkrili su da je grupa hrvatskoj javnosti potpuno nepoznatih stranaca povezana sa fantomskom firmom s Malte koja je glavni kreditor zagrebačkog kluba Dinamo. Početkom godine kolege iz nemačkog Špigla dobile su 1,9 terabajta informacija… »

Pomalo neočekivano: Za srpske privrednike je 2017. godina optimizma

Newsweek 13.12.2016
Tako kada je reč o investicijama, oko 30 odsto privrednika u Srbiji planira nove investicije, što nije bio slučaj pre nekoliko godina. Poslovni optimizam sa kojim mala i srednja preduzeća u Srbiji, naročito privrednici koji posluju sa Nemačkom… »

Zatvaranje začaranog kruga: Evo kako sprečiti pojavu nove Islamske države

Newsweek 13.12.2016
Svetski lideri će u 2017. godini morati da se koncentrišu na sprečavanje pojave i uspona "nove Islamske države", isto koliko i na uništavanje ostataka stare. Druga polovina 2016. godine donela je veliki napredak u borbi protiv terorističke… »

Holokaust spomenika zbog podizanja morala: Poljska uklanja strana obeležja

Newsweek 13.12.2016
Po dopuni jednog zakona ulice i trgove poljskih gradova treba sada očistiti posle sovjetskih i nacističkih očistiti i od spomenika pruskom , nemačkom i ruskom militarizmu i litvanskom i ukrajinskom nacionalizmu. Nakon prvog talasa dekomunizacije i… »

Kristijano Ronaldo: "Footbal leaks" mi je pokvario nagradu

Newsweek 13.12.2016
Najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo kaže da su mu tvrdnje o poreskim malverzacijama iznete u projektu "Footbal leaks" pokvarile užitak zvog dobijanja Zlatne lopte. Najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo izjavio je da mu je portal " " pokvario… »