Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 13.12.2016

Na mestu Trampovog šefa diplomatije čovek iz naftnog sektora blizak Rusiji

Nova ekonomija 13.12.2016
Izabrani predsednik SAD Donald Tramp će u utorak imenovati novog šefa američke diplomatije i to će najverovatnije biti direktor kompanije Ekson Reks Tilerson. Imenovanje čoveka, koji je u bliskim poslovnim odnosima sa Moskvom, stići će usred… »

Objavljeni zastrašujući snimci potpuno razorenog Alepa (VIDEO)

Nova ekonomija 13.12.2016
Na vest o velikom napredovanju sirijske vojske u Alepu, građani oslobođenih delova toga grada reagovali su slavljem na ulicama. Kako javlja reporterka Raša tudeja Lizi Felan, na ulicama Alepa su se u toku večeri našle stotine ljudi, sa sirijskim… »

Istraživanje: Slučaj Savamala otkrio sistemske probleme u policiji

Nova ekonomija 13.12.2016
Integritet policije u Srbiji oslabljen je zbog njene politizacije, nesrazmere između visoke percepcije građana o korupciji u toj službi i malog broja krivičnih prijava protiv policajaca, kao i zbog nemogućnosti saznavanja sudskog epiloga tih prijava… »

Kuba dobija brži pristup internetu zahvaljujući Googleu

Nova ekonomija 13.12.2016
Kuba i američka kompanija Gugl potpisale su sporazum koji bi trebalo da obezbedi brži pristup internetu. Poznato je da je u toj ostrvskoj zemlji internet ograničen i spor, prenosi AFP. Sporazum su potpisali izvršni direktor matične Gugl kompanije -… »

Gejts obezbeđuje milijardu dolara za borbu protiv klimatskih promena

Nova ekonomija 13.12.2016
Jedan od osnivača Majkrosofta i najbogatiji čovek na svetu Bil Gejts okupio je grupu od nekoliko najbogatijih ljudi sveta koji će pokloniti više od milijardu dolara za razvoj i istraživanje inovativne tehnologije u oblasti čiste energije i tako… »

Mali: Narednih meseci očekuje se uvođenje direktnog leta za Kinu

Nova ekonomija 13.12.2016
Srbija ima najbrže rastuću aviokompaniju u regionu, Er Srbiju, a Beograd je regionalni centar avioindustrije, izjavio je gradonačelnik Beograda i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije Siniša Mali. Mali je u Beogradu na Vazduhoplovnom samitu… »

Rusi isporučili svih 27 novih dizel-motornih vozova Železnicama Srbije

Nova ekonomija 13.12.2016
Kompanija ruskih državnih železnica RŽD internešnel saopštila je da je završila isporuku 27 novih dizel-motornih vozova, po osnovu ugovora sa Železnicama Srbije. Ugovor u vrednosti 100 miliona dolara je potpisan u Beogradu oktobra 2014. godine, a… »

UN: Vojska Sirije ubija sve pred sobom, čak i žene i decu

Nova ekonomija 13.12.2016
Vojska Sirije upada u kuće na istoku Alepa i ubija svakog ko se nađe na putu, uključujući i žene i decu, saopštava Kancelarija UN za ljudska prava. Dodaje se i da postoje dokazi da su u četiri dela grada ubijene 82 osobe, kako se ističe, "na… »

Poljoprivrednici će uskoro doprinose plaćati na osnovu prihoda

Nova ekonomija 13.12.2016
Ministar za poljoprivredu Branislav Nedimović rekao je da će biti reformisan sistem doprinosa za poljoprivrednike i da će se doprinosi plaćati na osnovu prihoda. "Zatekli smo veliki broj poljoprivrednih gazdinstava, dužnika po osnovu doprinosa za… »

Građani mogu da se informišu o besplatnim akcijama u Poštanskoj štedionici

Nova ekonomija 13.12.2016
Prema Zakonu, 2010. godine je 4,8 miliona građana dobilo besplatne akcije NIS-a, 2011. godine Aerodroma, a 2012. godine Telekoma. Oni koji nisu prodali akcije, ukoliko nisu dizali dividende, mogli su da skupe nešto više od dve hiljade dinara. Međutim… »