Izvor: Novi magazin arhiva vesti 13.12.2016

Joksimović: Važno da zadržimo dinamiku otvaranja poglavlja

Novi magazin 13.12.2016
Ministarka bez portfelja zadužena za evrointegracije Jadranka Joksimović izjavila je večeras u Briselu da je za Srbiju važno da zadrži dinamiku pregovaračkog procesa, bez obzira što smo razočarani i nezadovoljni jer poglavlje 26 nije otvoreno, ali… »

Plenković očekuje napredak Srbije i nastavak pregovora početkom godine

Novi magazin 13.12.2016
Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da očekuje da će Srbija ostvariti napredak kada je reč pitanju obrazovanja hrvatske nacionalne manjine u Srbiji i da će početkom godine nastaviti pregovore s EU i kada je reč o spornom poglavlju… »

Tramp izabrao Reksa Tilersona za državnog sekretara

Novi magazin 13.12.2016
Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp saopštio je danas da je izabrao direktora Ekson mobajla Reksa Tilersona za novog državnog sekretara, uprkos bojaznima zbog poslovnih veza šefa naftnog giganta s Rusijom. Tramp je za Tilersona rekao da je "među… »

Dačić pozvao zemlje BSEC da vode računa o zajedničkim interesima

Novi magazin 13.12.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da zemlje okupljene u Organizaciju za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC) u budućnosti treba više da vode računa o zajedničkim interesima, izrazivši zadovoljsto što je na današnjem… »

Marjan Vajda glavni Đokovićev trener u 2017.

Novi magazin 13.12.2016
Glavni trener Novaka Đokovića u 2017. godini biće Marjan Vajda, objavio je danas srpski teniser na svojoj strani na Fejsbuku. "Nova godina, novi ciljevi, nova energija! Zahvalan sam i radujem se novim izazovima. Pozdrav od Đoković tima, vidimo se u… »

Skupština u sredu o aerodromima i stanovanju

Novi magazin 13.12.2016
Skupština Srbije završila je večeras raspravu o predlozima izmena zakona o poljoprivredi, a sednica će biti nastavljen sutra raspravom o predlozima zakona o upravljaju aerodromima, stanovanju, ali i o nizu sporazuma. Pred poslanicima je objedinjena… »

Lavrov: EU traži zatvaranje Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu

Novi magazin 13.12.2016
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da Evropska unija traži da Srbija zatvori Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu kao uslov za ulazak u EU. Lavrov je u intervjuu za Sputnjik rekao da EU Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu… »

Putin: Amerikanci su veliki narod, ali ne izuzetan

Novi magazin 13.12.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je danas skepsu povodom ideje koju zastupa aktuelni predsednik SAD Barak Obama da je americka nacija izuzetna. „Nesumnjivo, Sjedinjene Države i americki narod - to je velika zemlja i veliki narod, nema sumnje… »

Sirijska vojska preuzela punu kontrolu nad Alepom

Novi magazin 13.12.2016
Sirijska vojska i njeni saveznici preuzeli su punu kontrolu nad svim okruzima u Alepu, nakon što su se pobunjenici povukli iz grada, saopštio je danas neimenovani izvor iz sirijske vojke. Odbrana pobunjenika juče je slomljena, što je omogućilo veliko… »

Savić selektor u naredne četiri godine

Novi magazin 13.12.2016
Selektor reprezentacije Srbije Dejan Savić produžio je ugovor sa Vaterpolo savezom ugovor do 2020. godine, saopšteno je posle današnje sednice upravnog odbora. "Članovi ovog tela su sa velikim zadovoljstvom primili informaciju o dogovoru sa trofejnim… »