Izvor: Pravda arhiva vesti 13.12.2016

Smeta im liturgija?! Ovo je bugarski uslov za evropski put Srbije!

Pravda 13.12.2016
Tokom današnje konferencije za novinare povodom blokade, pre svega Hrvatske, u otvaranju poglavlja 26 u pristupnim pregovorima Srbije Evropskoj uniji, premijer Vučić otkrio je šta je bio zahtev druge "zabrinute" strane koja je uticala na neotvaranje… »

Obratio se premijer: Srbiju ne možete da gazite, zgazite i ponižavate!

Pravda 13.12.2016
Premijer Aleksandar Vučić prekinuo je sinoć posetu Briselu nakon što je Hrvatska blokirala otvaranje poglavlja 26 u pregovorima pridruživanju Evropskoj uniji. Tim povodom premijer večeras govori o otvaranju poglavlja u pregovaračkom procesu Srbije… »

Tramp odlučio: "Ruski čovek" će voditi diplomatiju SAD!

Pravda 13.12.2016
Izabrani predsednik SAD Donald Tramp odlučio je da mesto državnog sekretara SAD poveri šefu kompanije Ekson Mobil Reksu Tilersonu. Izvršni direktor energetske kompanije "Ekson mobajl" Reks Tilerson, prijatelj ruskog predsednika Vladimira Putina je i… »

Nikolić: Zar je moguće da je Hrvatska "jača" od svih zemalja EU zajedno?

Pravda 13.12.2016
BEOGRAD- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas da bilateralna pitanja treba rešavati bilateralno i uvek u dobroj volji i nameri, pitajući da li, ako 27 zemalja EU nema primedbi i zdušno podržava otvaranje i poglavlja 26, jedna njihova… »

Uslov EU: Zatvaranje rusko-srpskog centra u Nišu?!

Pravda 13.12.2016
EU traži od Srbije da zatvori Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu ako želi da postane njena članica, tvrdi ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Brisel taj centar, kako kaže, smatra špijunskim gnezdom i pretnjom po bezbednost. - A to… »

Tajni dokumenti otkrili: NATO spreman da interveniše na Balkanu!

Pravda 13.12.2016
Poverljivi dokument NATO-a o sigurnosti na Balkanu, u koji je hrvatski „Večernji list“ ekskluzivno imao uvid, raspravljen je i usvojen na sastanku ministara spoljnih poslova ovog meseca. NATO je spreman da operativno interveniše na Balkanu kad to… »

Gorbačov: Biće opet SSSR!

Pravda 13.12.2016
Prvi predsednik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov smatra da se u granicama bivšeg SSSR-a može pojaviti nova savezna država. - Smatram da može biti novog SSSR-a. U ranijim granicama i u istom sastavu na dobrovoljnoj osnovi - rekao je Gorbačov. Pri… »

Hrvati u paranoji: Stiže pretnja iz Srbije - Rusi šalju "migove" u Beograd zbog Hrvatske!

Pravda 13.12.2016
Hrvatski internet portal index.hr objavio je danas kao glavnu vest priču pod naslovom "pretnja iz Srbije, rusi šalju "migove" u Beograd zbog NATO naoružavanja Hrvatske", u kome se navodi da je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov potvrdio da će Srbiji… »

Lavrov osuđuje: Sankcije Rusiji pokazuju očaj Zapada!

Pravda 13.12.2016
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov osudio je izjavu nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika Francuske Fransoa Olanda da bi trebalo produžiti sankcije Rusiji. Lavrov je rekao da je novinarima u Beogradu da je u kontekstu Minskog sporazuma… »

"Pojačanje": I Tončev uzdanica srpske diplomatije!

Pravda 13.12.2016
Ministarstvo spoljnih poslova od ima dva pojačanja, na sednici Vlade za državne sekretare imenovani su Ivica Tončev i Nemanja Stevanović. Tončev je i do sada bio bliski saradnik Ivice Dačića. Dok je Dačić bio premijer, Tončev je obavljao… »