Izvor: Radio 021/Zabava arhiva vesti 13.12.2016

Sve više isterivača đavola u Poljskoj

Radio 021 13.12.2016
U Poljskoj ima sve više egzorcista – više od stotinu sveštenika u ime Crkve proteruje nečastivog. Autorka knjige Nadine Vojčik, studirala je političke nauke u Berlinu i nedavno objavila knjigu "Tamo gde stanuje đavo" koja je izašla u berlinskoj… »

Šta umeju i za šta se koriste službeni psi u Srbiji?

Radio 021 13.12.2016
Za bezbednost ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, koji će u naredna dva dana boraviti u Beogradu, brinuće se više jedinica. Kako se navodi, zajedno s drugim specijalnim i posebnim jedinicama policije biće zadužena i četa vodiča… »

Mladi Česi poleteli za Nicu, a sleteli u Niš

Radio 021 13.12.2016
Četvoro mladih Čeha se, umesto na rivijeri u Nici, neočekivano obrelo u Nišu, pošto je organizatore njihovog kraćeg odmora pred praznike u Francuskoj zbunila nova linija kompanije Rajaner Bratislava - Niš, te su im zbog sličnih imena dva grada… »

Novootkrivena vrsta pauka nazvana po liku iz Harija Potera

Radio 021 13.12.2016
Nedavno otkrivena vrsta pauka nazvana je po liku iz knjige Džoane K. Rouling o Hariju Poteru - Eriovixia gryffindori. Zbog svog izgleda i oblika koji podseća na mađioničarski šešir, pauk je dobio ime po Godriku Grifindoru, inače jednom od četvoro… »

Problematične đake slaće u popravni dom, novčane kazne za roditelje

Radio 021 13.12.2016
Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je uvođenje drastičnih kazni za sve bahate i nedisciplinovane đake, a kao krajnju disciplinsku meru čak i slanje u popravni dom. Kako je najavio, to će se uskoro naći u novom Zakonu o osnovama sistema… »

Koncert u spomen na Arsena Dedića u sredu na Spensu

Radio 021 13.12.2016
Koncert pod nazivom "Sve što znaš o meni", u spomen na Arsena Dedića, održava se u sredu, 14. decembra, u amfiteatru Spensa. Tematski koncert okupiće novosadske muzičare koji će interpretirati kompozicije tog umetnika. Učestvuju ansambl "Zorule"… »

Dejan Savić ostaje selektor vaterpolista

Radio 021 13.12.2016
Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić produžio je ugovor do 2020. godine i predvodiće olimpijske šampione i na Igrama u Tokiju, saopšteno je danas posle sednice Upravnog odbora VSS. Kako se navodi, uz Savića će ostati i svi članovi njegovog… »

Sa niškog aerodroma leti i "Germania"

Radio 021 13.12.2016
Nemačka avio-kompanija Germania počeće od naredne godine da leti sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" do Ciriha. Prvi avion nemačke kompanije poleteće iz Niša 23. juna, a potom će leteti svakog petka i ponedeljka. Niški aerodrom trenutno ima… »

Sombor: Skulptura u čast Milutina Milankovića

Radio 021 13.12.2016
Gimnazija "Veljko Petrović" u Somboru od ponedeljka je bogatija za jedno umetničko delo, skulpturu Nebeski mehaničar, koja je posvećena naučniku Milutinu Milankoviću. Skulptura je otkrivena na godišnjicu smrti velikog naučnika. Direktor Gimnazije… »

VIDEO: Parkirao se i bacao smeće pored reke

Radio 021 13.12.2016
U Srbiji se ne vodi dovoljno računa o očuvanju životne okoline, ali ova bahatost je prevršila svaku meru. Nepoznati gospodin se parkirao pored reke, a zatim je lopatom izbacio smeće iz prikolice i to baš pored reke. Čovek koji je zabeležio ovaj… »