Izvor: RTS arhiva vesti 13.12.2016

Otvorena poglavlja 5 i 25

RTS 13.12.2016
Na međuvladinoj konferenciji o pristupanju Srbije EU otvorena su dva poglavlja – 5 o javnim nabavkama i 25 o nauci i istraživanjima, javlja dopisnik RTS-a iz Brisela. Istovremeno, poglavlje 25 je i zatvoreno. Ministarka zadužena za evrointegracije… »

Zamerke nacionalnih manjina – pitanje za poglavlje 23 ili 26?

RTS 13.12.2016
Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Davor Ivo Štir izjavio je da ne treba "dramatizovati situaciju" oko hrvatskih primedaba koje se odnose na otvaranje spornog poglavlja 26. Kako kaže, Hrvatskoj su potrebna dodatna pojašnjenja. Obrazovni… »

Si-En-En: Tramp okreće spoljnu politiku naglavačke

RTS 13.12.2016
Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp još nije ni postao predsednik, a već "okreće naglavačke" spoljnu politiku SAD kada su u pitanju dve zemlje koje predstavljaju najveći izazov američkoj moći – Kine i Rusije, ocenjuje "Si-En-En". Za… »

Dačić: OCES treba još više da se posveti zajedničkim interesima

RTS 13.12.2016
Prvi potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je, nakon Saveta ministara Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (OCES) u Beogradu, da bi ova organizacija trebalo u budućnosti da još više pažnje posveti… »

VMRO–DPMNE odgovorio Zaevu: Građani odlučili ko formira vladu

RTS 13.12.2016
Vladajuća VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog odgovorila je večeras lideru opozicione SDSM Zoranu Zaevu da neće on odlučivati o tome ko će da formira novu makedonsku vladu, već su to učinili građani slobodno izraženom voljom na vanrednim parlamentarnim… »

Vajda ponovo Novakov glavni trener

RTS 13.12.2016
Novak Đoković se sprema za prvi turnir u 2017. godini, koji će se u januaru igrati u Dohi. "Nova godina, novi ciljevi, nova energija! Zahvalan sam i radujem se novim izazovima. Pozdrav od Đoković tima, vidimo se u Dohi", napisao je srpski teniser. U… »

Skupština o poljoprivredi

RTS 13.12.2016
Skupština Srbije završila je načelnu raspravu o izmenama zakona iz oblasti poljoprivrede, a sednicu će nastaviti sutra razmatranjem Zakona o stanovanju i održavanju zgrada i o potvrđivanju Sporazuma vlada Srbije i Kine o ukidanju viza. Poslanici su… »

Štir: Čekamo pojašnjenja, ne dramatizovati neotvaranje poglavlja

RTS 13.12.2016
Kad je reč o poglavlju 26 u pregovorima Srbije i EU, Hrvatska čeka pojašnjenja kada su u pitanju obaveze Srbije oko udžbenika za srednje i osnovne škole, čiji sadržaj mora biti prilagođen hrvatskoj nacionalnoj manjini, rekao je ministar spoljnih… »

Lavrov: EU traži od Srbije da zatvori centar u Nišu

RTS 13.12.2016
Ruski šef diplomatije Seregej Lavrov tvrdi da Evropska unija traži od Srbije da zatvori Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu ako želi da postane njena članica. Brisel taj centar, kako kaže Sergej Lavrov, smatra špijunskim gnezdom i pretnjom po… »

Putin: Amerikanci su veliki narod, ali ne izuzetan

RTS 13.12.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin je skeptičan u pogledu ideje o izuzetnosti američke nacije, koju zastupa aktuelni predsednik SAD Barak Obama. "Nesumnjivo su Sjedinjene Američke Države i američki narod velika zemlja i veliki narod, niko to ne spori… »