Izvor: RTV arhiva vesti 13.12.2016

Srbija otvorila Poglavlja 5 i 25

RTV 13.12.2016
BRISEL - Srbija je na Međuvladinoj konferenciji u Briselu otvorila dva nova poglavlja, 5 o javnim nabavkama i 25, o nauci i straživanju. Istovremeno, odmah je zatvoreno poglavlje 25. U poglavlju koje se odnosi na nauku i istraživanje ne postoje EU… »

Vučić: Ne pristajem na unižavanje Srbije i našeg naroda

RTV 13.12.2016
BEOGRAD - Nisam napustio pregovore, nisam napustio proces, ali nisam prisustvovao međuvladinoj konferenciji, jer ne pristajem na unižavanje Srbije i našeg naroda, rekao je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare… »

Novi državni sekretar SAD "prijatelj Rusije"

RTV 13.12.2016
VAŠINGTON - Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp saopštio je danas da je izabrao direktora Ekson mobajla Reksa Tilersona za novog državnog sekretara, uprkos bojaznima zbog poslovnih veza šefa naftnog giganta s Rusijom. Tramp je za Tilersona rekao… »

Nikolić: Srbija ne prihvata rečnik ucena

RTV 13.12.2016
BEOGRAD - Odgovorno tvrdim da su zakoni koji tretiraju nacionalne manjine u Srbiji daleko iznad zakona zemalja članica Evropske unije, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić i poručio da Srbija ne prihvata rečnik ucena, podmetanja noge… »

Zaev: Gruevski ne sme da formira vladu

RTV 13.12.2016
SKOPLJE - Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev pozvao je danas stranke koje su dobile mandate na vanrednim parlamentarnim izborima da ne ulaze u vladinu koaliciju sa VMRO DPMNE. Na konferenciji za novinare u Skoplju, Zaev je rekao… »

Marijan Vajda ponovo glavni trener Đokovića

RTV 13.12.2016
BEOGRAD - Slovak Marijan Vajda, posle odlaska Borisa Bekera, naredne godine ponovo će biti glavni trener srpskog tenisera Novaka Đokovića. Đoković je na svom Fejsbuk profilu postavio sliku svog tima, na kojoj su Vajda, Pepe Imaz, Gebhard Fil Grič… »

Poslanici o blokiranju pregovaračkog poglavlja

RTV 13.12.2016
BEOGRAD - Poslanici pojedinih opozicionih stranaka u Skupštini Srbije ocenili su danas da se premijer Srbije Aleksandar Vučić poneo neodgovorno jer je napustio Brisel zbog blokade pregovaračkog poglavlja 26 i istakli da nisu iznenađeni zbog… »

UO Vojvodine podneo ostavku

RTV 13.12.2016
NOVI SAD - Upravni odbor FK Vojvodina podneo je ostavku nakon sinoćnje skupštine kluba na kojoj predlog upravnog odbora o izmenama statuta nije dobio većinu. Skupština FK Vojvodina na vanrednoj sednici održanoj u Novom Sadu usvojila je izmene Statuta… »

"Centar u Nišu za EU špijunsko gnezdo"

RTV 13.12.2016
BEOGRAD - Evropska unija traži od Srbije da zatvori Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu ako želi da postane njena članica, tvrdi ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Brisel taj centar, kako kaže, smatra špijunskim gnezdom i pretnjom po… »

Putin: Amerikanci su veliki narod, ali ne izuzetan

RTV 13.12.2016
MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je danas skepsu povodom ideje koju zastupa aktuelni predsednik SAD Barak Obama da je američka nacija izuzetna. "Nesumnjivo, Sjedinjene Države i američki narod - to je velika zemlja i veliki narod, nema… »