Izvor: RTV/Hronika arhiva vesti 13.12.2016

Odbrana: Izetbegovićev mit o granatiranju Sarajeva

RTV 13.12.2016
HAG - Odbrana Ratka Mladića negirala je danas u završnoj reči da je Vojska Republike Srpske neselektivno granatirala i snajperisala civile u Sarajevu, nazivajući tu optužbu "mitom". Ratni komandant VRS, general Mladić (74) optužen je za terorisanje… »

Lažno se predstavljao kao policijski inspektor

RTV 13.12.2016
RUMA - Policija je u Rumi podnela krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu protiv muškarca za koga postoji osnovana sumnja da je izvršio krivično delo lažno predstavljanje. Sumnja se da je on mobilnim telefonom pozvao policiju, lažno se predstavio… »

Tribunal odbio zahtev Radislava Krstića za prevremeno oslobađanje

RTV 13.12.2016
HAG - Haški tribunal odbio je danas zahtev generala Vojske Republike Srpske (VRS) Radislava Krstića da bude oslobođen daljeg služenja zatvorske kazne od 35 godina na koju je osuđen zbog pomaganja genocida u Srebrenici. U obrazloženju odluke… »

Zaplenjen tovar zaštićenih vrsta ptica

RTV 13.12.2016
BATROVCI - Carinici su na graničnom prelazu Batrovci sprečili pokušaj krijumčarenja 129 odstreljenih ptica koje pripadaju strogo zaštićenim vrstama. Prilikom detaljne kontrole u prtljažniku automobila "BMW X5" bugarskih registarskih oznaka je u dve… »

Suđenje za zločin u Kravicama 6. februara

RTV 13.12.2016
BEOGRAD - Suđenje osmorici bivših pripadnika Specijalne brigade Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za ratni zločin nad civilima u Kravici kod Bratunca u slučaju "Srebrenica", ni danas nije počelo u Specijalnom sudu, a novi termin je… »

Carinici zaplenili oko 400.000 cigareta

RTV 13.12.2016
SRPSKA CRNJA - Carinici na graničnom prelazu Srpska Crnja prema Rumuniji sprečili su pokušaj šverca i zaplenili oko 400.000 cigareta bez akciznih markica, saopštila je danas Uprava carina. Prema navodima Uprave carine, cigarete su otkrivene sinoć u… »

Vukčević: Haški optuženici nisu bili u Topčideru u vreme ubistva gardista

RTV 13.12.2016
BEOGRAD - Bivši tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da se nijedan haški optužnik nije nalazio u kasarni na Topčideru u trenutku ubistva gardista, Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, prenosi list Danas. Vukčević je… »

EU zatražila saradnju Kosova sa Specijalnim sudom

RTV 13.12.2016
BRISEL - Predsedništvo EU, na čijem je čelu Slovačka, zatražilo je danas u saopštenju da Priština zvanično sarađuje sa Specijalnim sudom za ratne zločine bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova. Predsedništvo EU je saopštilo da je… »