Izvor: RTV/Kultura arhiva vesti 13.12.2016

U petak Noć knjige

RTV 13.12.2016
BEOGRAD - Petnaesta jubilarna Noć knjige biće održana u petak, 16. decembra od 17 sati do ponoći u svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji. O ovoj književnoj manifestaciji, najvećoj posle beogradskog sajma knjiga govorile su… »

Novosađanin Pavle Krstić - muzičko iznenađenje godine

RTV 13.12.2016
BEOGRAD - Prestižna ArtLink- Sosijete Ženeral nagrada "Najperspektivniji mladi muzički umetnik u Srbiji" za 2016. godinu dodeljena je večeras u Skupštini grada Beograda pijanisti Pavlu Krstiću iz Novog Sada. Kao muzičko iznenađenje godine Krstić… »

Jeleni Blagojević nagrada Fondacije R.Sokić

RTV 13.12.2016
BEOGRAD - Fondacija Ružice Sokić uručiće specijalno priznanje glumici Jeleni Blagojević za dorinos omladinskom pozorišnom stvaralaštvu, 14. decembra u Omladinskom pozorištu Dadov. Na svečanoj dodeli priznanja prisutnima će se obratiti Vesna… »

"Zoranov brk" osvojila Violeta Goldman

RTV 13.12.2016
ZAJEČAR - Treće večeri manifestacije "Dani Zorana Radmilovića" nagradu "Zoranov brk" osvojila je Violeta Goldman, za ulogu Glorije Biti u komadu "I konje ubijaju zar ne" pozorišta Madlenijanum. Goldman je kazala da je iznenađena nagradom i da joj… »

Miroslavu Ceri Mihailoviću nagrada "Stevan Pešić"

RTV 13.12.2016
NOVI SAD - Nagrada "Stevan Pešić", koju dodeljuje Gradska biblioteka iz Novog Sada i Savet mesne zajednice Kovilj za najbolju knjigu na srpskom jeziku, za 2016. godinu pripala je Miroslavu Ceri Mihailoviću za naslov "Pogled sa koca" (Kairos, Sremski… »

Srpska poezija u inostranim časopisima

RTV 13.12.2016
BEOGRAD - U decembarskoj svesci br. 69 berlinskog časopisa "Park" objavljen je blok posvećen srpskoj poeziji, a u broju 22 poznatog francuskog elektronskog časopisa "U međuvremenu Nado", esejom Jovana Zivlaka predstavljena je moderna srpska poezija… »

Grupa "Divanhana" na turneji po Srbiji

RTV 13.12.2016
BEOGRAD - Jedan od najpoznatijih bosanskih sevdah sastava, "Divanhana" iz Sarajeva tokom decembra će imati mini turneju po Srbiji, koja će obuhvatiti Pančevo, Beograd, Požegu i Smederevo. Početkom marta ove godine "Divanhana" je započela turneju, na… »