Izvor: RTV/Svet arhiva vesti 13.12.2016

Novi državni sekretar SAD "prijatelj Rusije"

RTV 13.12.2016
VAŠINGTON - Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp saopštio je danas da je izabrao direktora Ekson mobajla Reksa Tilersona za novog državnog sekretara, uprkos bojaznima zbog poslovnih veza šefa naftnog giganta s Rusijom. Tramp je za Tilersona rekao… »

Putin: Amerikanci su veliki narod, ali ne izuzetan

RTV 13.12.2016
MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je danas skepsu povodom ideje koju zastupa aktuelni predsednik SAD Barak Obama da je američka nacija izuzetna. "Nesumnjivo, Sjedinjene Države i američki narod - to je velika zemlja i veliki narod, nema… »

Sirijska vojska preuzela punu kontrolu nad Alepom

RTV 13.12.2016
ALEPO - Sirijska vojska i njeni saveznici preuzeli su punu kontrolu nad svim okruzima u Alepu, nakon što su se pobunjenici povukli iz grada, saopštio je danas neimenovani izvor iz sirijske vojske. Odbrana pobunjenika juče je slomljena, što je… »

Merkel i Oland: Produžiti sankcije Rusiji

RTV 13.12.2016
BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Fransoa Oland saglasili su se danas da bi trebalo produžiti sankcije Rusiji, koje su uvedene zbog krize u istočnoj Ukrajini jer, kako kažu, nije postignut napredak u primeni sporazuma iz… »

Ugašen požar u stambenoj kuli u Dubaiju

RTV 13.12.2016
DUBAI - Vatrogasci su ugasili požar koji je izbio noćas u soliteru u Dubaiju, saopštila je vlada navodeći da u incidentu niko nije povređen. Vatra je izbila nešto pre ponoći u kuli u stambenom kompleksu na veštačkom ostrvu Palm Džumeira, prenosi… »

Alepo: Postignut dogovor o evakuaciji pobunjenika i civila

RTV 13.12.2016
PARIZ - Postignut je dogovor o primirju u Alepu i civilima i pobunjenicima koji žele da napuste grad biće dozvoljeno da odu autobusom do srede uveče, potvrdili su danas izvor u sirijskoj vojsci, lokalni gradonačelnik istočnog Alepa i predstavnici… »

Crna Gora otvorila dva nova poglavlja sa EU

RTV 13.12.2016
BRISEL - Crna Gora otvorila je večeras dva nova poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom, a reč je o poglavljima 11 o poljoprivredi i ruralnom razvoju i 19 o socijalnoj politici i zapošljavanju. Odluka je doneta u Briselu na Međuvladinoj… »

Potvrđena Trampova pobeda u Viskonsinu

RTV 13.12.2016
VAŠINGTON - Završeno ponovno prebrojavanje glasova u američkoj državi Viskonsin, potvrdilo je pobedu Donalda Trampa na predsedničkim izborima, saopštila je izborna komisija te države, prenosi AFP. Prema podacima, Tramp je u toj državi osvojio… »

"EU je postala žrtva svog uspeha"

RTV 13.12.2016
BRATISLAVA - Predsednik Slovačke Andrej Kiska upozorio je da Evropsku uniju koja je postala žrtva svog uspeha, podriva to što su Evropljani izgubili nagon za samoodržanjem i ponašaju se kao da su sloboda i mir nešto što se podrazumeva, a… »