Izvor: SEEbiz arhiva vesti 13.12.2016

Vučić: Lekcije onih koji se plaše srpskih čokoladica ne primamo

SEEbiz 13.12.2016
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije napustio pregovore. “Nisam napustio proces, ali nisam prisustvovao međuvladinoj konferenciji, jer ne pristajem na unižavanje srbije i našeg naroda,”, rekao je Vučić. “Lekcije onih… »

Trump izabrao šefa ExxonMobila za američkog državnog tajnika

SEEbiz 13.12.2016
WASHINGTON - Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump izabrao je šefa ExxonMobila Rexa Tillersona za budećeg šefa američke diplomacije, izvijestili su mediji u ponedjeljak kasno navečer, usred rasprave o hakerskim napadima i navodima da je… »

Lavrov: Uslov EU je zatvaranje rusko-srpskog centra u Nišu

SEEbiz 13.12.2016
BEOGRAD - EU traži od Srbije da zatvori Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu ako želi da postane njena članica, tvrdi ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Brisel taj centar, kako kaže, smatra špijunskim gnezdom i pretnjom po bezbednost… »

Kao odgovor na američke sankcije, Iran želi izgraditi brodove na nuklearni pogon

SEEbiz 13.12.2016
TEHERAN - Iranski predsjednik Hasan Rohani naredio je u utorak stručnjacima da razrade koncepciju brodova na nuklearni pogon, u reakciji na 10-godišnje produženje američkih sankcija njegovoj zemlji, izvijestila je državna televizija. Nazvavši obnovu… »

VMRO-DPMNE osvojio 51 mjesto u parlamentu

SEEbiz 13.12.2016
SKOPJE - Makedonska konzervativna stranka VMRO-DPMNE na čelu s Nikolom Gruevskim osvojila je 51 od ukupno 120 mjesta u makedonskom parlamentu, pokazuju rezultati izbora objavljeni u ponedjeljak. VMRO-DPMNE sada je u dobroj poziciji da formira vladu sa… »

Kuba potpisala s Googleom sporazum o bržem internetu

SEEbiz 13.12.2016
HAVANA - Kuba i američka kompanija Google potpisale su sporazum koji bi trebao osigurati brži pristup internetu jer je poznato da je u toj zemlji internet ograničen i spor. Sporazum su potpisali izvršni direktor matične Google-kompanije Alphabet Eric… »

NATO spreman na intervenciju na Balkanu

SEEbiz 13.12.2016
ZAGREB - NATO je spreman operativno intervenirati kad to bude potrebno kako bi spriječio međuetnički sukob i promovirao sigurnost i stabilnost, piše u tajnom dokumentu NATO-a o situaciji na zapadnom Balkanu. Dokument, u koji je Večernji list imao… »

Gatesova inicijativa: Milijarda dolara za čistu energiju

SEEbiz 13.12.2016
WASHINGTON - Američki milijarder i filantrop Bill Gates okupio je bogate donatore sa inicijativom da obezbedi investicije od više od jedne milijarde dolara u nove tehnologije na polju čiste energije, u cilju borbe protiv globalnog zagrevanja… »

Beogradska berza: BELEX15 i dalje raste, obveznice podigle promet

SEEbiz 13.12.2016
BEOGRAD - Trgovački dan za nama doneo je odličan promet, pre svega zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 826,9 miliona RSD (6,7 miliona EUR), a BELEX15 nastavlja sa rastom, ojačavši danas 0,4% na… »

Devet najgorih scenarija za 2017.

SEEbiz 13.12.2016
LONDON - Bloomberg je objavio svoj 'Vodič kroz 2017. za pesimiste', u kojem predstavlja svoja najgora predviđanja mogućih događaja u 2017. godini. Iako Bloomberg ističe kako ne smatra da će se sve od navedenog dogoditi, podsjećaju kako je 'Vodič… »