Izvor: Srbija danas arhiva vesti 13.12.2016

Vučićeve reakcije na otvaranje poglavlja: Samo jedna država nije dala saglasnost na 26 - Republika Hrvatska!.

Srbija danas 13.12.2016
"Bićemo moderna država, sa evropskim vrednostima, bez obzira na članstvo u EU!", rekao je premijer Srbije. Srbija je otvorila dva nova poglavlja i zatvorila poglavlje 25, na čemu čestitam građanima, rekao je premijer Aleksandar Vučić večeras… »

NATO preti novom agresijom Srbiji? Smeta im odnos sa Rusijom!

Srbija danas 13.12.2016
U tajnom dokumentu NATO piše da je Rusija svojim akcijama usmerena samo prema Srbiji i Srbima u regionu. Zločinački NATo pak, koji je bombardovao Srbiju 1999.godine, planira novu agresiju na našu državu. Potpuna invazija! Zagrebački večernji list… »

Kolinda baš provocira: Srbija mora da ispuni naše uslove

Srbija danas 13.12.2016
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović tvrdi da njena zemlja neće odustati od blokade Srbije ka Evropskoj uniji. Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas u Varaždinu da sve države koje žele da budu članice EU moraju da… »

Dačić: Jadna takva EU u kojoj Hrvatska vodi glavnu reč

Srbija danas 13.12.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić oštro odreagovao na hrvatsko blokiranje poglavlja 26. Pored Hrvatske, koja je blokirala otvaranje poglavlja 26, koje se odnosi na obrazovanje, određene rezerve imala je i Bugarska, izjavio je danas ministar… »

Poboljšanje borbene gotovosti: Moskva nam daje migove, a Amerika hamere

Srbija danas 13.12.2016
Ugovor o isporuci potpisuje se 21. decembra. Vojska Srbije će pored "migova" dobiti i 30 borbenih vozila "hamer", vrednih najmanje tri miliona dolara. Migovi iz Rusije bi trebalo da stignu 1. marta naredne godine u Srbiju. To je juče premijer Aleksandar… »

Završna reč Ratka Mladića u hagu: Alija Izetbegović namerno bombardovao svoj narod

Srbija danas 13.12.2016
Odbrana Ratka Mladića negirala je danas u završnoj reči da je Vojska Republike Srpske neselektivo granatirala i snajperisala civile u Sarajevu, nazivajući tu optužbu "mitom". Ratni komandant VRS, general Mladić (74) optužen je za terorisanje… »

Vesić: Ubuduće besplatne škole sporta za siromašne učenike!

Srbija danas 13.12.2016
Gradski menadžer je precizirao da Beograd više novca ulaže u školski sport nego ranije. Fiskulturne sale u školama ubuduće neće moći da se komercijalno izdaju pre 21 sat, a u terminu od 19 do 21 već na proleće biće organizovane besplatne škole… »

Čola peva za sve novosađane: Predstavljen novogodišnji muzički program za najluđu noć (foto)

Srbija danas 13.12.2016
Grad koji je proglašen za Evropsku prestonicu kulture i Omladinsku prestonicu Evrope zaslužuje da ima takav doček na kome će nastupiti najveće zvezde. Grad Novi Sad svojim građanima za doček Nove godine poklanja nastup jedne od najvećih zvezda sa… »

Protest u Novom Sadu! "Rasvetlite vandalizam u Vukovaru"

Srbija danas 13.12.2016
Ova izložba nije obična.. ona je živa! Aktivisti Incijative mladih za ljudska prava večeras su u Novom Sadu organizovali akciju "Vukovar, bez poslednjeg reza", koja predstavlja svojevrstan protest zbog toga što su za sada nepoznati počinioci… »

Strah ili sloboda!? Nećete verovati zbog čega sve mladi beže od kuće

Srbija danas 13.12.2016
Od kuće beže više devojčice nego dečaci. U Beogradu se godišnje prijavi nestanak oko 500 osoba među kojima je veliki broj tinejdžera, a među njima znatno više devojčica nego dečaka. Tokom 2012. godine policiji je prijavljeno 477 nestalih lica… »