Izvor: Studio B arhiva vesti 13.12.2016

Makedonija: VMRO-DPMNE pobednik, Nikola Gruevski mandatar

Studio B 13.12.2016
Stranka VMRO DPMNE pobedila je na izborima u Makedoniji i mandatar će biti lider stranke Nikola Gruevski, izjavio je visoki funkcioner te partije Vladimir Đorcev koji je pozvao lidera SDSM da čestita pobedu toj stranci. „Pobedila je demokratija… »

Marijan Vajda ponovo glavni trener Đokovića

Studio B 13.12.2016
Slovak Marijan Vajda, posle odlaska Borisa Bekera, naredne godine ponovo će biti glavni trener srpskog tenisera Novaka Đokovića. Đoković je na svom Fejsbuk profilu postavio sliku svog tima, na kojoj su Vajda, Pepe Imaz, Gebhard Fil Grič, Miljan… »

Srbija otvorila Poglavlja 5 i 25

Studio B 13.12.2016
Srbija je na Međuvladinoj konferenciji u Briselu otvorila dva nova poglavlja, 5 o javnim nabavkama i 25, o nauci i strazivanju. Istovremeno, odmah je zatvoreno poglavlje 25 . U poglavlju koje se odnosi na nauku i istrazivanje ne postoje EU kriterijumi… »

NATO spreman da interveniše na Balkanu, ako i kad…

Studio B 13.12.2016
NATO je spreman operativno da interveniše kad to bude potrebno kako bi sprečio međuetnički sukob i promovisao sigurnost i stabilnost, piše u tajnom dokumentu NATO-a o situaciji na zapadnom Balkanu, otkriva zagrebački Večernji list. Dokument, u koji… »

Upozorenje zbog lažnih radnika JKP „Gradska čistoća“

Studio B 13.12.2016
JKP „Gradska čistoća“ upozorava da nepoznata lica pokušavaju da prevare Beograđane lažno se predstavljajući kao radnici ovog komunalnog preduzeća i u čije ime traže od sugrađana novac u humanitarne svrhe ili za novogodišnje čestitke. –… »

Čurkin: Kraj vojnih akcija u istočnom Alepu

Studio B 13.12.2016
Ambasador Rusije pri UN Vitalij Čurkin izjavio je danas da su sve vojne akcije u istočnom Alepu okončane i da je sirijska vlada ponovo uspostavila kontrolu nad područjima koja su kontrolisali pobunjenici. Ambasador Rusije pri UN Vitalij Čurkin… »

Kontrola ribe na beogradskim pijacama

Studio B 13.12.2016
U periodu povećanog prometa ribe u vreme božićnog posta i pripreme trpeze za jednu od najvećih slava na ovim prostorima – Nikoljdana, JKP „Gradske pijace” naručile su analizu zdravstvene ispravnosti ribe. Uzorkovanje je obavio Naučni institut… »

Položeni venci povodom Dana oslobođenja beogradske varoši

Studio B 13.12.2016
Gradski menadžer Goran Vesić položio je danas venac na spomenik Karađorđu na Svetosavskom platou, povodom Dana oslobođenja beogradske varoši u Prvom srpskom ustanku. „Na današnji dan pre 210 godina srpski ustanici predvođeni voždom… »

Srbija završila predsadavanje Organizacijom za crnomorsku ekonomsku saradnju

Studio B 13.12.2016
–Srbija je danas na sastanku u Beogradu predala Turskoj šestomesečno predsedavanje Organizacijom za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC). Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović potpisao je sporazum i dopunski protokol vlada država… »

Otvorili smo dva poglavlja, nismo pogazili svoje principe

Studio B 13.12.2016
Srbija je otvorila dva nova poglavlja i zatvorila poglavlje 25, na čemu čestitam građanima, rekao je premijer Aleksandar Vučić večeras, nekoliko miniuta nakon što se to dogodilo u Briselu. Vučić: Srbiju niko neće gaziti i ponižavati, posebno ne… »