Izvor: Vesti online arhiva vesti 13.12.2016

Srbija je mogla da spreči ulazak Hrvatske u EU

Vesti online 13.12.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je "Srbija mogla da spreči ulazak Hrvatske u Evropsku uniju, ali da to nije htela jer je želela da gradi dobrosusedske odnose". - Mi smo imali mnogo razloga i mogli smo da sprečimo ulazak te zemlje u… »

Vučić: Srbiju ne možete da gazite, zgazite i ponižavate

Vesti online 13.12.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti povodom otvaranja poglavlja u pregovaračkom procesu Srbije sa EU. Podsećamo, premijer Vučić je u dan ranije najavio da će u utorak saopštiti više detalja u vezi sa blokadom Hrvatske da… »

Tramp odlučio: Putinov čovek državni sekretar SAD

Vesti online 13.12.2016
Izabrani predsednik SAD Donald Tramp zvanično je danas objavio odluku o imenovanju izvršnog direktora energetske kompanije Reks Tilersona za novog američkog državnog sekretara. - Njegova istrajnost, široko iskustvo i duboko razumevanje geopolitike… »

Iako se Hrvati nadmeću ko će više da nam naškodi, pružamo im ruku

Vesti online 13.12.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u utorak, na otvaranju Saveta ministara spoljnih poslova Organizacije crnomorske ekonomske saradnje (OCES), da Srbija pruža ruku saradnje svima, posebno Hrvtaskoj, i poručio da to nije znak slabosti, već… »

Makedonci izabrali, SAD i EU čestitali

Vesti online 13.12.2016
Prema zvaničnim podacima Državne izborne komsije na vanrednim parlamentarnim izborima u Makedoniji VMRO-DPMNE je osvojila 51 poslaničko mesto, a opoziciona SDSM 49. Albanskoj partiji DUI pripalo je 10 poslaničkih mesta, a Pokret BESA - nova albanska… »

Jokić protiv Dalasa do svog rekorda u NBA ligi

Vesti online 13.12.2016
Srpski košarkaški reprezentativac Nikola Jokić nastavio je sa sjajnim igrama, ali, iako je izjednačio sopstveni rekord u NBA ligi i postigao 27 poena, Denver je poražen od Dalasa 112:102. Bivši košarkaš Mega Leksa imao je odličan procenat šuta… »

Da li ovom slikom Novak najavljuje da je našao "novog" trenera?

Vesti online 13.12.2016
Ko će biti novi trener Novaka Đokovića? Licitacija je već počela. Pominju se mnogi, čak su se i kladionice zainteresovale i stavile kvota na određena imena. Pit Sampras, Džon Mekinro, Patrik Rafter, Stefan Edberg, čak i Mats Vilander, navodno su… »

O, licemerja! Hrvatska: Srbi da reše problem nacionalnih manjina

Vesti online 13.12.2016
Da li je to nalog iz SAD ili Evropske unije - da neoustaški režim koristi neverovatnu priču u blokiranju Srbije u otvaranju poglavalja 26 u pregovorima sa EU, ili Hrvati sami nemaju mere - tek, ministar spoljnih poslova Hrvatske Davor Ivo Štir izjavio… »

EU traži od Srbije da izda Rusiju, kao Crna Gora

Vesti online 13.12.2016
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da Evropska unija traži od Srbije da zatvori Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu ako hoće u Uniju i da se ponaša kao Crna Gora koja je izdala Rusiju, iako joj ona nije učinila ništa loše… »

"Amerika jeste velika, ali ne i izuzetna"

Vesti online 13.12.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je danas skepsu povodom ideje koju zastupa aktuelni predsednik SAD Barak Obama da je americka nacija izuzetna. - Nesumnjivo, Sjedinjene Države i američki narod - to je velika zemlja i veliki narod, nema sumnje… »