Politika arhiva vesti 13.12.2016

Evropa nas teši: Biće bolje...

Vesti online 13.12.2016
Evropski komesar za proširenje Johanes Han izjavio je u utorak uveče da veruje da će Srbija sledeće godine otvoriti više poglavlja nego u ovoj godini. Han je na konferenciji za novinare posle međuvladine konferencije u Briselu, rekao da je… »

Hrvatski demokratski forum: Hrvatska da Srbiji omogući otvaranje svih poglavlja

Kurir 13.12.2016
SUBOTICA - Zvonimir Perušić, predsednik Hrvatskog demokratskog foruma (HDF) čije je sedište u Subotici, večeras je uputio saopštenje, da je ta NVO iz Subotice razočarana potezom Hrvatske, koja je blokirala Srbiju u otvaranju poglavlja 26 sa EU, a… »

Dačić o OCES: Mogli smo da ne prihvatimo milion...

Mondo 13.12.2016
Prvi potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova ocenio nakon Saveta ministara Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju da bi ova organizacija trebalo u budućnosti da još više pažnje posveti zajedničkim interesima članica. Foto: Tanjug… »

Skupština Opozicija: Vučić se poneo neodgovorno, napustio Brisel SNS:Niko ne može da ponižava Srbiju

Kurir 13.12.2016
BEOGRAD - Poslanici pojedinih opozicionih stranaka u Skupštini Srbije ocenili su danas da se premijer Srbije Aleksandar Vučić poneo neodgovorno jer je napustio Brisel zbog blokade pregovaračkog poglavlja 26 i istakli da nisu iznenadjeni zbog… »

Uslov EU: Zatvaranje rusko-srpskog centra u Nišu?!

Pravda 13.12.2016
EU traži od Srbije da zatvori Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu ako želi da postane njena članica, tvrdi ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Brisel taj centar, kako kaže, smatra špijunskim gnezdom i pretnjom po bezbednost. - A to… »

Koha ditore: Srbija odobrila pozivni broj za AP KiM

Novi magazin 13.12.2016
Pismom koje je zvanični Beograd poslao Međunarodnoj telekomunikacionoj uniji (ITU) otpočela ja procedura za dodelu trocifrenog pozivnog broja "za geografsku oblast Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija", objavio je danas prištinski dnevnik Koha… »

Sastanak Saveta ministara OCES u Beogradu, "svetu se šalje poruka saradnje"

RTS 13.12.2016
U Beogradu je održan sastanak Saveta ministara spoljnih poslova država članica Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (OCES), kojim Srbija predsedava. Na sastanku učestvuje i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, koji je u dvodnevnoj… »

NATO: Spremni za intervenciju na Balkanu

Danas 13.12.2016
NATO je spreman da operativno interveniše na zapadnom Balkanu kada to bude potrebno, kako bi sprečio međuetnički sukob i promovisao bezbednost i stabilnost, piše u tajnom dokumentu Severnoatlantskog pakta koji prenosi zagrebački Večernji. Večernji… »

Mihajlović: Region mora da radi zajedno i da se povezuje

Blic 13.12.2016
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je danas u Sarajevu, na Samitu zemalja članica Centralnoevropske inicijative, da zemlje u regionu uprkos razlikama treba zajedno da… »

DSS za preispitivanje politike prema EU

Beta 13.12.2016
Demokratska stranka Srbije ocenila je danas da bi odluka Saveta Evrope da Srbiji ne otvori poglavlje 26 o obrazovanju i kulturi za odgovornu vlast bio još jedan podstrek da temeljno preispita politiku prema Evropskoj uniji. "Potpuno je neumesno da se… »