Politika arhiva vesti 13.12.2016

Ne damo da nas gaze!

Večernje novosti 13.12.2016
Premijer Vučić o hrvatskoj blokadi poglavlja 26 i izazovima koji predstoje na putu ka EU. Nećemo lekcije od onih koji veličaju ustaše. SRBIJI su sinoć u Briselu otvorena dva nova pregovaračka poglavlja sa Evropskom unijom - 5 i 25 (koje je odmah i… »

Srbija otvorila Poglavlja 5 i 25

Politika 13.12.2016
BRISEL– Srbija je na Međuvladinoj konferenciji u Briselu otvorila dva nova poglavlja, 5 o javnim nabavkama i 25, o nauci i istraživanju. Istovremeno, odmah je zatvoreno poglavlje 25 . U poglavlju koje se odnosi na nauku i istraživanje ne postoje EU… »

BG domaćin 12 ministara Crnomorske saradnje

B92 13.12.2016
U protekla dva dana Beograd je bio mesto sastanka 12 ministara organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju. Plan organizacije koja postoji skoro dve i po decenije je jače ekonomsko povezivanje zemalja članica. Ministri spoljnih poslova Organizacije za… »

Skupština Opozicija: Vučić se poneo neodgovorno, napustio Brisel SNS:Niko ne može da ponižava Srbiju

Kurir 13.12.2016
BEOGRAD - Poslanici pojedinih opozicionih stranaka u Skupštini Srbije ocenili su danas da se premijer Srbije Aleksandar Vučić poneo neodgovorno jer je napustio Brisel zbog blokade pregovaračkog poglavlja 26 i istakli da nisu iznenadjeni zbog… »

EU traži zatvaranje Rusko-srpskog humanitarnog centra

Beta 13.12.2016
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da Evropska unija traži da Srbija zatvori Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu kao uslov za ulazak u EU. Lavrov je u intervjuu za Sputnjik rekao da EU Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu… »

Počela procedura za dodelu pozivnog broja Kosovu

Politika 13.12.2016
Beograd uputio pismo Međunarodnoj telekomunikacionoj uniji u kome izražava zahvalnost za nalaženje adekvatnog rešenja. Pismom koje je zvanični Beograd poslao Međunarodnoj telekomunikacionoj uniji (ITU) otpočela ja procedura za dodelu pozivnog broja… »

Kako žive i šta sve umeju službeni psi u Srbiji?

Press 13.12.2016
Za bezbednost ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, koji će u naredna dva dana boraviti u Beogradu, brinuće se više jedinica. Kako se navodi, zajedno s drugim specijalnim i posebnim jedinicama policije biće zadužena i četa vodiča… »

Tajni spisi – NATO spreman da interveniše na Balkanu

B92 13.12.2016
Poverljivi dokument NATO o sigurnosti na Balkanu u koji je hrvatski "Večernji list" ekskluzivno imao uvid usvojen je na sastanku šefova diplomatija ovog meseca. NATO je spreman da operativno interveniše na Balkanu kad to bude potrebno kako bi sprečio… »

Prvi korak ka putu Sarajevo - Beograd

Večernje novosti 13.12.2016
Mihajlovićeva potpisala sporazum o drumskom prevozu sa BiH. MINISTAR komunikacija i saobraćaja BiH Ismir Jusko i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisali su u utorak u… »

DSS za preispitivanje politike prema EU

Beta 13.12.2016
Demokratska stranka Srbije ocenila je danas da bi odluka Saveta Evrope da Srbiji ne otvori poglavlje 26 o obrazovanju i kulturi za odgovornu vlast bio još jedan podstrek da temeljno preispita politiku prema Evropskoj uniji. "Potpuno je neumesno da se… »