Svet arhiva vesti 13.12.2016

Tramp: Reks Tilerson biće novi državni sekretar

Politika 13.12.2016
VAŠINGTON - Izabrani predsednik SAD Donald Tramp zvanično je danas objavio odluku o imenovanju izvršnog direktora energetske kompanije Reks Tilersona za novog američkog državnog sekretara. „Njegova istrajnost, široko iskustvo i duboko razumevanje… »

Putin: Glavni partner nam je Kina!

Večernje novosti 13.12.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin o odnosima sa velikima. MOSKVA OD STALNOG DOPISNIKA "NOVOSTI" Glavni partner Rusije je Kina - izjavio je predsednik Vladimir Putin u intervjuu japanskim novinarima, uoči današnjeg dolaska u Japan. Putin je u obraćanju… »

Alep posle pada: Strahuje se od masovnih egzekucija, pobunjenici pred izborom predaj se ili umri

Kurir 13.12.2016
Sirijska vojska i njeni saveznici preuzeli su punu kontrolu nad svim okruzima u Alepu, pošto su se pobunjenici povukli iz grada, saopštio je danas neimenovani izvor iz sirijske vojske. Odbrana pobunjenika juče je slomljena, što je omogućilo veliko… »

Pretnje: Iran sprema brodove na nuklearni pogon kao odgovor SAD

Blic 13.12.2016
Predsednik Irana Hasan Rohani naložio je danas iranskim naučnicima da započnu rad na izgradnji brodova na nuklearni pogon kao odgovor na najavljeno produženje američkih sankcija. U saopštenju pročitanom na državnoj televiziji, Rohani je kritikovao… »

Panika u Njujorku: Avion prinudno sleteo zbog dojave o bombi

Kurir 13.12.2016
Avion kompanije Lufthanza na letu od Hjustona do Frankfurta prinudno je sleteo na aerodrom Džon Kenedi u Njujorku zbog pretnje bombom. Avion je bezbedno sleteo i upućen je na udaljen deo međurodnog aerodroma Džon Kenedi oko pola devet uveče po… »

Gatesova inicijativa: Milijarda dolara za čistu energiju

SEEbiz 13.12.2016
WASHINGTON - Američki milijarder i filantrop Bill Gates okupio je bogate donatore sa inicijativom da obezbedi investicije od više od jedne milijarde dolara u nove tehnologije na polju čiste energije, u cilju borbe protiv globalnog zagrevanja… »

U Halepu nema borbi, primirje se poštuje

Al Jazeera 13.12.2016
Ranije je UN saopćio da su Assadove snage pogubile 82 civila; UNICEF navodi kako je 100 djece zatrpano u jednoj zgradi srušenoj nakon udara. Borbe u Alepu su utihnule u utorak navečer, izvijestio je Reutersov reporter sat vremena nakon što je… »

Sirija: Vladine snage preuzela punu kontrolu nad Alepom

Gde investirati 13.12.2016
Sirijska vojska i njeni saveznici preuzeli su punu kontrolu nad svim okruzima u Alepu, nakon što su se pobunjenici povukli iz grada, saopštio je danas neimenovani izvor iz sirijske vojke. Odbrana pobunjenika juče je slomljena, što je omogućilo veliko… »

UN: Sirijska vojska upada u kuće i ubija civile na licu mesta

Blic 13.12.2016
U sirijskom gradu Alepu dešava se "potpuna propast čovečnosti", pošto pripadnici provladinih snaga ulaze u kuće i ubijaju civile u istočnom delu grada, saopšteno je danas iz UN. Kancelarija UN za ljudska prava navodi da poseduje kredibilne dokaze o… »

U: Indiji 12 ljudi uhapšeno jer su sedeli dok je svirala himna

Blic 13.12.2016
Policija u južnoj Indiji uhapsila je 12 ljudi, jer nisu stajali tokom intoniranja himne na međunarodnom filmskom festivalu. Inspektor policije glavog grada države Kerala Anil Kumar rekao je danas da je 12 osoba uhapšeno u dva odvojena incidenta u… »