Svet arhiva vesti 13.12.2016

Si-En-En: Tramp okreće spoljnu politiku naglavačke

RTS 13.12.2016
Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp još nije ni postao predsednik, a već "okreće naglavačke" spoljnu politiku SAD kada su u pitanju dve zemlje koje predstavljaju najveći izazov američkoj moći – Kine i Rusije, ocenjuje "Si-En-En". Za… »

Gde on tu i pas: Putin vodi svog psa i na intervju FOTO

B92 13.12.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin sa svojim psom akitom Jumi davao intervju japanskim medijima, uoči posete Japanu. Putin je izrazio skepsu povodom ideje koju zastupa aktuelni predsednik SAD Barak Obama da je američka nacija izuzetna. Predsednik Rusije je… »

Sirijska vojska preuzela punu kontrolu nad Alepom

RTS 13.12.2016
Sirijska vojska i njeni saveznici su preuzeli punu kontrolu nad svim okruzima u Alepu, pošto su se pobunjenici povukli iz grada, saopštio je neimenovani izvor iz sirijske vojke. Odbrana pobunjenika je juče slomljena, što je omogućilo veliko… »

Odgovor na produženje američkih sankcija: Iran gradi brodove na nuklearni pogon

Gde investirati 13.12.2016
Predsednik Irana Hasan Rohani naložio je danas iranskim naučnicima da započnu rad na izgradnji brodova na nuklearni pogon kao odgovor na najavljeno produženje američkih sankcija. U saopštenju pročitanom na državnoj televiziji, Rohani je kritikovao… »

Lažna pretnja bombom u avionu Lufthanze

Mondo 13.12.2016
Avion kompanije "Lufthanza" na letu od Hjustona do Frankruta prinudno je sleteo na aerodrom Džon Kenedi u Njujorku zbog pretnje bombom. Ispostavilo se da je. Sources: Plane Forced To Land At JFK Airport Due To Bomb Threat https://t.co/0VMTh3WsS1— CBS… »

Gatesova inicijativa: Milijarda dolara za čistu energiju

SEEbiz 13.12.2016
WASHINGTON - Američki milijarder i filantrop Bill Gates okupio je bogate donatore sa inicijativom da obezbedi investicije od više od jedne milijarde dolara u nove tehnologije na polju čiste energije, u cilju borbe protiv globalnog zagrevanja… »

Završena protivteroristička operacija: Sirijska vojska preuzela kontrolu nad Alepom

Večernje novosti 13.12.2016
Sirijska vlada povratila je kontrolu nad istočnim Alepom, vojna dejstva su prekinuta, rekao je stalni predstavnik Rusije u Savetu bezbednosti UN Vitalij Čurkin. Sirijska vlada povratila je kontrolu nad istočnim Alepom, vojna dejstva su prekinuta, rekao… »

Vojska Sirije preuzela kontrolu nad Alepom!

Vesti online 13.12.2016
Vojska Sirije i njeni saveznici preuzeli su punu kontrolu nad svim okruzima u Alepu, nakon što su se pobunjenici povukli iz grada, saopštio je u utorak neimenovani izvor iz sirijske armije. Odbrana pobunjenika slomljena je u ponedeljak, što je… »

Potpuna propast čovečnosti: UN tvrdi da sirijske snage ulaze u kuće i ubijaju civile

Kurir 13.12.2016
U sirijskom gradu Alepu dešava se "potpuna propast čovečnosti", pošto pripadnici provladinih snaga ulaze u kuće i ubijaju civile u istočnom delu grada, saopšteno je danas iz UN. Kancelarija UN za ljudska prava navodi da poseduje kredibilne dokaze o… »

Sedeli za vreme himne, pa ih uhapsili

RTS 13.12.2016
Policija je u južnoj Indiji uhapsila 12 ljudi, jer nisu stajali tokom intoniranja himne na Međunarodnom filmskom festivalu. Inspektor policije glavnog grada države Kerala Anil Kumar rekao je da je 12 osoba uhapšeno u dva odvojena incidenta u… »