Nauka & Tehnologija arhiva vesti 13.12.2016

Kubu čeka brži internet

RTS 13.12.2016
Kuba je sa američkom kompanijom „Gugl“ potpisala sporazum koji bi trebalo da joj obezbedi brži pristup internetu. Poznato je da je u toj ostrvskoj zemlji internet vrlo ograničen i spor, prenosi AFP. Sporazum su potpisali izvršni direktor matične… »

Brži (i sadržajniji) internet konačno stiže na Kubu

B92 13.12.2016
Kompanija Google i kubanska vlada potpisale su danas sporazum koji će omogućiti brži internet za stanovnike i omogućiti instaliranje više servera na ostrvu koji će primati većinu popularnih sadržaja na internetu. Skladištenje podataka na Kubi… »

Huawei novogodišnja kampanja koja je osvojila svet: Odložite telefon, poklonite sebe #BePresent

Nova energija 13.12.2016
Ove godine radost novogodišnjih praznika može biti još veća, jer Huawei je glavni saveznik u borbi za očuvanje prazničnog duha. Lider u industriji mobilnih telefona savetuje da odložimo pametne uređaje tokom novogodišnjih praznika i svoje… »

Potrošio milion dolara kupujući oružje i živote u igrici

N1 Info 13.12.2016
Čovek iz Kalifornije potrošio je neverovatnih milion dolara kupujući dodatno oružje i živote u igrici “Game of War”. Ali, to ne bi bio problem da zaista ima toliko novca pa da može da milion “baci” na igricu, problem je što je on to činio… »

Domaći tim, 3u1, pobednik šetog Nordeus Hackathona

Biznis i finansije 13.12.2016
Igra Future gladiator reality show osvojila prvu nagradu i nagradu publike u konkurenciji osam timova iz regiona. Nordeus Hackathon šestu godinu zaredom okupio je mlade, talentovane developere i digitalne umetnike koji su imali 24 sata da kreiraju… »

Najveća promena na Instagramu do sada: Zbog ove opcije bi mogao da ugrozi i Facebook (video)

Telegraf 13.12.2016
Od danas ćemo drugačije koristiti Instagram. Najveća promena na Instagramu je konačno stigla, pa sada korisnici mogu da lajvstrimuju video i preko ove popularne aplikacije. TAJNA INSTAGRAMA ZA KOJU NIKO NIJE ZNAO: Evo šta se desi kada printskrinujete… »

Google Play: Ovo su najbolje aplikacije i igre u 2016. godini

Press 13.12.2016
Godina se bliži kraju, a to je pravo vreme da se osvrnemo na značajne aplikacije i igre koje su napravile senzaciju na Google Play Marketu. foto: b92.net GooglePlay je objavio svoju “Best of 2016” listu za aplikacije i igre, a igre poput Pokémon Go… »

Assassin's Creed 3 sa modernom grafikom

B92 13.12.2016
Ovog meseca se kroz Ubisoftovu promociju prisećamo Assasin’s Creed 3, a želećete da instalirate i ovaj nezvanični dodatak ukoliko želite da igru staru četiri godine vidite u punom svetlu. Jednostavno nazvan Assassin’s Creed III… »

„Pokemon GO“ se bori za opstanak

RTS 13.12.2016
Prva velika nadgradnja očekuje video-igru koja je zaludela svet sredinom ove godine. Interesovanje za lov na pokemone je splaslo pa kreatori igre najavljuju borbu za oživljavanje globalnog fenomena. Popularnost video-igre Pokemon GO drastično je opala… »

Dobra zabava uz mts TV Muzički paket

Mondo 13.12.2016
Zagarantovano dobra zabava više od 10 kanala vaše omiljene domaće i strane muzike čeka vas u mts TV Muzičkom paketu. Teško vam je da nađete kvalitetnu muzičku stanicu sa dobrim programom ili vas opterećuju reklame dok slušate omiljene pesme na… »