Balkan arhiva vesti 15.12.2016

SIPA: Sprečena isporuka oružja i droge u Zagreb

Studio B 15.12.2016
Agencija za istragu i zaštitu BiH (SIPA) objavila je danas da je uspela da spreči dve isporuke oružja i droge u Zagreb i da su u više odvojenih akcija uhapšene četiri osobe, među kojima i jedan državljanin Srbije. Kako je saopšteno na… »

Tinejdžeri napravili kukasti krst!

Alo 15.12.2016
Trojica maloletnika i dva osamnaestogodišnjaka privedena su u splitsku policiju nakon što je utvrđeno da su napravili veliki kukasti krst od granitnih kocki za izradu puta. Policiju su pozvali građani jer su primetili da mladići uzimaju kocke s… »

Hrvatski premijer poručio Vučiću: Velikosrpska agresija nije floskula, već tragedija

Večernje novosti 15.12.2016
Andrej Plenković izjavio je danas u Briselu da velikosrpska agresija nije floskula, kako ju je nazvao srpski premijer Aleksandar Vučić, već tragedija koja se dogodila Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. ZAGREB - Premijer Hrvatske Andrej Plenković… »

Makedonija na nogama, izborna komisija pod pritiskom

RTS 15.12.2016
Četiri dana posle vanrednih parlamentarnih izbora, Makedonija će večeras saznati i ko će formirati novu vladu, pošto Državna izborna komisija razmatra prigovore Socijaldemokrata. Odbijena većina prigovora partije Besa. Sednica je nakratko prekinuta… »

Brutalna masovna tuča u školskom dvorištu: Devojčice iz BiH se krvnički udarale, čupale i šutirale u glavu…

Telegraf 15.12.2016
Slični incidenti dešavali su se i ranije, u novembru 2013. godine pretučena je učenica Mešovite srednje škole u Tuzli. Šokantan video objavljen na društvenim mrežama prikazuje brutalnu tuču grupe devojčica u mešovitoj srednjoj školi Živinice… »

C. Gora od Srbije traži izručenje "terorista"

RTV 15.12.2016
PODGORICA - Obaveza svih država članica Interpola je, uključujući i Srbiju, da ispunjavaju svoje obaveze, i uhapse osobe osumnjičene za teška krivična dela, saopštio je danas ministar pravde Crne Gore Zoran Pažin. Interpolova crvena poternica za… »

Protest u Podgorici: Dosta je prolivanja krvi nedužnih u Siriji

Slobodna Evropa 15.12.2016
Ispred sjedišta Ujedinjenih nacija u Podgorici održan je protestni skup na kome je upućen zahtjev za prekid rata, nasilja i ubijanja civila u Siriji. Na protestu koji je organizovala nevladina organizacija "Građanska alijansa" okupilo se stotinak… »

Ruža Tomašić: Šta bi sve Hrvatska mogla da traži od Srbije

RTS 15.12.2016
Poslanica Evropskog parlamenta Ruža Tomašić tvrdi da Beograd nije spreman za rešavanje otvorenih pitanja sa Zagrebom na bilateralnom nivou i da Hrvatska stoga nema drugo rešenje već da blokira pristupne pregovore Srbije i EU. U razgovoru za Tanjug o… »

Okončano iznošenje završne riječi na suđenju Mladiću

Al Jazeera 15.12.2016
Tužioci su zatražili doživotni zatvor, a odbrana oslobađajuću presudu za bivšeg komandanta VRS-a, optuženog za genocid i ratne zločine u BiH. Obrana Ratka Mladića, nekadašnjeg zapovjednika Vojske Republike Srpske optuženog za genocid i ratne… »

Kosovu zvanično dodeljen pozivni broj 383

Slobodna Evropa 15.12.2016
Ministarka za dijalog u Vladi Kosova Edita Tahiri saopštila je danas da je Kosovu i zvanično dodeljen pozivni broj 383 od Međunarodne telekomunikacijske unije. Unija je takođe objavila pozivni broj za Kosovo. "Ova vest je istorijsko dostignuće u… »