Društvo arhiva vesti 15.12.2016

Kokain u rukavici u „telesnim šupljinama” nosili u Dubai

Dnevnik 15.12.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašeih poslova danas su uhapsili osmočlanu organizovanu kriminalnu grupu s područja Beograda koja se duži vremenski period bavila krijumčarenjem kokaina. iz Republike Srbije u Ujedinjene Arapske Emirate, Dubai. Kako se… »

Magla otežava saobraćaj

Radio 021 15.12.2016
Magla i sumaglica ove večeri znatno smanjuju vidljivost i otežavaju vožnju širom Srbije, zbog čega je bitno da vozači voze sa oborenim svetlima i koriste svetla za maglu ukoliko ih imaju, saopštio je AMSS. Na deonicama gde je vidljivost smanjena… »

Simpen blokirao Simpo za 260 miliona

OK radio 15.12.2016
Povodom, kako se kaže, „dezinformacija koje su se pojavile u javnosti, a koje je plasirao „Simpen“ iz Bujanovca“, Informativna služba „Simpa“ iz Vranja izdala je saopštenje za javnost. U saopštenju se najpre napominje da su „Simpo“ i… »

Otvoren Festival nauke; Šarčević: Za nauku izdvojeno 130 miliona evra

Blic 15.12.2016
Ministar prosvete, nauke i tehnološki razvoj Mladen Šarčević otvorio je danas 10. Festival nauke u Beogradu i rekao da je ove godine iz budžeta Srbije za nauku izdvojeno 130 miliona evra. Šarčević je na otvaranju Festivala nauke na Beogradskom… »

Posmrtni ostaci D. Tucovića preneti u Aleju velikana

B92 15.12.2016
Beograd -- Posmrtni ostaci Dimitrija Tucovića uz državne i vojne počasti prenete su u Aleju velikana na Novom groblju, a u grobnicu su spušteni uz pesmu "Tamo daleko". Visoke državne i vojne delegacije odale su počast, položile vence, a vojnici su… »

Dublji problemi u odnosu vlasti i nezavisnih državnih organa

Radio 021 15.12.2016
Organizacija Transprentnost Srbija ocenila je danas da odnos vlasti prema zaštitniku građana i povereniku za informacije od javnog značaja, pokazuje da postoje "dublji problemi" između izvršne vlasti i nezavisnih državnih organa i da situacija… »

Nikolić: Ostvariti bolje standarde za osobe sa invaliditetom

Blic 15.12.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas da Srbija želi da za građane sa invaliditetom ostvari znatno bolje standarde nego što ih imaju danas. - Srbija pokušava da se uklopi u pravila Evropske unije da bi svojim građanima omogućila… »

Trećinu građana Srbije ne interesuje kultura

Radio 021 15.12.2016
Oko četvrtina stanovnika Srbije čita knjige, 6,5 odsto odlazi u bioskop, pozorište, galerije, muzeje i na koncerte, dok oko polovina građana slobodno vreme provodi gledajući televiziju, slušajući muziku i čitajući novine, pokazuju podaci… »

Zvanično pokrenut Galileo – “evropski GPS”

Gde investirati 15.12.2016
Na ceremoniji u Briselu danas su zvanično pokrenute usluge evropskog sistema satelitskog navodjenja Galileo, koji predstavlja konkurenciju i dopunu američkom dži-pi-esu (GPS) i omogućiće preciznije pozicioniranje i datiranje, kao i brže slanje… »

Novi helikopter Vojske Srbije dobija opremu za spasavanje

RTS 15.12.2016
Helikopter Mi-17, koji je od letos u sastavu Vojske Srbije, biće opremljen dizalicom za utovar i istovar robe i spuštanje ljudi čime će moći da učestvuje u akcijama traganja i spasavanja, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Ugovor o donaciji… »