Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 15.12.2016

Putin lično odobrio sajber napade na SAD?

Glas Amerike 15.12.2016
Bela kuća sugerisala je u četvrtak da je ruski predsednik Vladimir Putin lično odobrio sajber napade da bi uticao na američke predsedničke izbore. Obamina administracija nije ponudila direktne dokaza za iznesene optužbe protiv Putina, koje je Moskva… »

Yahoo: Otkrivene informacije više od milijardu korisnika

Glas Amerike 15.12.2016
Kompanija Yahoo saopštila je u sredu da su u krađi podataka koja se dogodila u avgustu 2013. otkrivene informacije više od milijardu korisnika njenih naloga. Reč je o odvojenom incidentu u odnosu na hakovanje kompjuterskog sistema koji je Yahoo… »

Tači: Vreme je za međuetničko pomirenje

Glas Amerike 15.12.2016
Dosta smo patili od mržnje i sukoba, vreme je za međuetničko pomirenje rekao je danas predsednik Kosova Hašim Tači i pozvao raseljene da se vrate na Kosovo. On se na sastanku Savetodavnog veća za zajednici osvrnuo i na izgradnju zida u severnoj… »

“Srbija obavezna da izruči Crnoj Gori osumnjičene za terorizam”

Glas Amerike 15.12.2016
Čovjek koji se fotografisao pored šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova u Beogradu jedan je od trojice građana Srbije koje Crna Gora traži zbog sumnje da su organizovali neuspjeli pokušaj puča na dan izbora u Crnoj Gori, prenosi agencija Beta… »

Evakuacija civila iz istočnog dela Alepa

Glas Amerike 15.12.2016
Kola za hitnu pomoć i vladini autobusi ušlu su u poslednje pobunjeničko uporište u sirijskom gradu Alepo. Izaslanik UNHCR-a Jan Egeland izrazio je nadu pred novinarima da će uspeti poslednji pokušaj evakuacije istočnog dela Alepa, oko kojeg su… »

Kina gradi vojne sisteme na spornim ostrvima?

Glas Amerike 15.12.2016
Istraživačka organizacija sa sedištem u SAD saopštila je da kineska vojska gradi protivavionske i protivraketne sisteme na veštačkim ostrvima koje je konstruisala u Južnom kineskom moru, što je možda uvertira u slanje vojnih aviona na spornu… »

Stotine ljudi evakuisane iz istočnog Alepa

Glas Amerike 15.12.2016
Sirijski predsednik Bašar al Asad rekao je u četvrtak da će, kako je naveo "oslobađanje Alepa" ući u istoriju. "Svi Sirijci danas ispisuju istoriju. To je počelo pre šest godina kada su počeli kriza i rat protiv Sirije", rekao je Asad u video… »

EU produžila sankcije Rusiji

Glas Amerike 15.12.2016
Kako je i najavljeno, evropski lideri, okupljeni u Briselu, na dnevnom redu imaju bezbjednosna pitanja, krize, migrantsku krizu, a drama civila u Alepu nametnula se kao pitanje kojim evropski vrh mora da se bavi i da pomogne u zaustavljanju tragedije… »

Putin i Abe pokušavaju da reše teritorijalni spor

Glas Amerike 15.12.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin doputovao je u Japan na dvodnevne razgovore sa premijerom Šinzom Abeom o teritorijalnom sporu koji je sprečio dve zemlje da potpišu mirovni sporazum kojim bi se formalno okončalo neprijateljstvo iz Drugog svetskog rata… »

Gedmin: Živimo u doba post-istine

Glas Amerike 15.12.2016
Ruska TV stanica Russia Today postala je predmet prilične pažnje u Vašingtonu, kao i česti predmet komentara uglednih eksperata koji se bave Rusijom. Među njima je i Džefri Gedmin, bivši šef Radio Slobodne Evrope, koji je u svom jučerašnjem… »