Izvor: Jug press arhiva vesti 15.12.2016

Nesuglasice između Simpa i Simpena

Jug press 15.12.2016
VRANJE Povodom, kako navode, ” dezinformacija koje su se pojavile u javnosti, a koje je plasirao Simpen d.o.o. Bujanovac” , Informativna služba Simpo ad Vranje izdalo je saopštenje za javnost u kome se, pored ostalog, kaže da su ove dve firme do… »

Učenici Gimnazije prva nagrada na likovnom konkursu u Skoplju

Jug press 15.12.2016
VRANJE Učenica trećeg razreda Gimnazije ,,Bora Stanković“ iz Vranja, Tamara Nenić, dobitnica je prve nagrade na Međunarodnom likovnom konkursu ,,13.novembar“. Tamari ovo nije prvo priznanje, dobitnik je mnogobrojnih republičkih i međunarodnih… »

Sutra “Noć knjige” u leskovačkoj biblioteci

Jug press 15.12.2016
LESKOVAC Narodna biblioteka ”Radoje Domanović” učestvuje u jubilarnoj petnaestojregionalnoj manifestaciji -”Noć knjige” . I ovog puta ”Noći knjige” su se pridružile brojne biblioteke. Samo ove Noći leskovačka Biblioteka odobrava 50 %… »

Licenca za Sigurnu kuću i gerontodomaćice

Jug press 15.12.2016
LESKOVAC Rešenjem Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, Centar za socijalni rad u Leskovcu dobio je licencu za uslugu prihvatilišta za žene i decu žrtve nasilja u porodici, odnosno Sigurnu kuću, rečeno je na konferecniji za novinare u… »

Poginuo rudar u rudniku Grot

Jug press 15.12.2016
VRANJE U rudniku Grot kod Vranja poginuo je pomoćnik rudara, star 24 godine. U vranjskoj policiji kažu da se nesreća dogodila juče oko 8.30 sati, kada se na četvrtom horizontu rudnika obrušila stena. On je na mestu preminuo. Osnovno javno… »

Partijsko zapošljavanje i krčkanje budžeta

Jug press 15.12.2016
LESKOVAC Partijsko zapošlajvanje tema je kojom se bavi i najnoviji broj Nove Naše reči. Ovo je oblast o kojoj se mnogo priča, a malo ima podataka, ovako , kratko ali jezgrovito i tačno, definiše partijsko zapošljavanje Zoran Gavrilović iz Biroa za… »

Javna rasprava o budžetu grada bez nevladinog sektora

Jug press 15.12.2016
LESKOVAC Javna rasprava o budžetu grada Leskovca održana je danas u sali Skupštine grada i u njoj, štćo je veoma uočćljivoć, nije učestvovao nevladin sektor. Načelnik Gradske uprave za finansije Dalibor Tričković napravio je uporednu analizu… »

Rotari klub Vranje donirao posteljinu vranjskoj Bolnici

Jug press 15.12.2016
VRANJE Nakon održane donatorske večeri za pomoć Zdravstvenom centru u Vranju koji je u veoma teškoj finansijskoj i mateijalnoj situaciji, počele su da stižu i prve donacije. Osim toga što su velika i mala preduzeća i pojedinci uplatili preko… »

Simens i grad Niš potpisali sporazum o saradnji

Jug press 15.12.2016
NIŠ Generalni direktor Simensa za Srbiju Udo Ajclinger i gradonačelnik Niša Darko Bulatović potpisali su danas u Gradskoj kući Sporazum o poslovno- tehničkoj saradnji. Sporazum se odnosi na pružanje besplatne savetodavne pomoći prilikom… »

Prva inkluzivna olimpijada

Jug press 15.12.2016
LESKOVAC Učenici pet osnovnih škola (Petar Tasić, Vasa Pelagić, Svetozar Marković, Josif Kostić i Vuk Karadžić) učestvovali su na prvoj Inkluzivnoj olimpijada u Srbiji. Oni su se u SRC „Dubočica“ takmičili u raznim atletskim disciplinama… »