Izvor: Novi magazin arhiva vesti 15.12.2016

Poslanici o anketnom odboru o pozadini ubistva Đinđića

Novi magazin 15.12.2016
Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da neće glasati za predlog radikala da se formira anketni odbor za utvrđivanje političke pozadine ubistva Zorana Đinđića, navodeći da mu je bilo kakva ideja… »

UN i Francuska: U Alepu blokirano još oko 50.000 ljudi

Novi magazin 15.12.2016
Oko 50.000 ljudi, uglavnom civila, i dalje je blokirano u istočnom Alepu u Siriji, izjavili su u četvrtak uveče u Parizu specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura i šef francuske diplomatije Žan-Mark Ero. "Oko 50.000 ljudi, uključujući… »

Danilović novi predsednik KSS

Novi magazin 15.12.2016
Proslavljeni reprezentativac i trofejni predsednik Partizana, Predrag Danilović izabran je danas za novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije. Danilović je bio jedini kandidat na izbornoj skupštini i izabran je jednoglasno. Novi predsednik imenovao… »

Vučić: Postignuta ekonomska stabilnost, pitanje je da li će budžet biti u deficitu

Novi magazin 15.12.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je izajavio da je Srbija ima ekonomsku stabilnost i da je pitanje da li će republički budžet biti u deficitu, kako je bilo planirano. "Nikada u decembru nismo imali više novca u budžetu, i pored toga što je… »

Ristić: Nije tačno da NIS otvara pumpe na Kosovu

Novi magazin 15.12.2016
Samostalni poslanik u Skupštini Srbije Slaviša Ristić izjavio je danas da nisu tačni navodi direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića da će NIS da se vrati na Kosovo i Metohiju i otvori nekoliko pumpi. "Želim da obavestim javnost da… »

Vučić: Nisam imao potrebu da odgovorim na Jankovićevo pismo

Novi magazin 15.12.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema potrebu da odgovara na otvoreno pismo koje mu je uputio zaštitnik građana Saša Janković. "Nisam imao potrebu da odgovorim na to ni juče, a mislim da su pogrešili neki moji… »

NBC: Putin lično umešan u hakerske napade na izborima u SAD

Novi magazin 15.12.2016
Zvaničnici američke obaveštajne agencije sada veruju da je ruski predsednik Vladimir Putin lično bio umešan u hakerske napade tokom izborne kampanje u SAD, sa ciljem da se osveti Hilari Klinton, objavio je En-Bi-Si (NBC). Putin je navodno lično dao… »

Vaterpolisti Zvezde tri puta za dva dana u niškoj Hitnoj pomoći

Novi magazin 15.12.2016
Vaterpolisti Crvene zvezde, koji su zbog završnih utakmica Kupa Srbije doputovali u Niš, tri puta u dva dana javljali su se Hitnoj pomoći zbog stomačnih problema, potvrdili su danas za Betu u toj niškoj zdravstvenoj ustanovi. "Najpre su pre dva dana… »

Kome idu podsticaji - velikim kompanijama ili malim poljoprivrednicima?

Novi magazin 15.12.2016
Deo opozicinih poslanika u Skupštini Srbije je tokom večerašnje rasprave o amandmanima na poljoprivredne zakone ukazao da nije jasno definisano da li Vlada kroz razne podsticaje namerava da podrži velike kompanije ili invidividualne poljoprivrednike… »

Đurić: Deveto mesto u Evropi je realnost

Novi magazin 15.12.2016
Selektor srpskih rukometašica Dragica Đurić rekla je da je deveto mesto u Evropi realan rezultat za njen tim, ali da je moglo bolje. "Rezultatski može da bude i dobro i loše, ali to je u ovom trenutku realnost", rekla je Dragica Đurić po završetku… »