Izvor: OK radio arhiva vesti 15.12.2016

Poginuo rudar: Četvrti horizont ponovo uzeo danak

OK radio 15.12.2016
Goran Vanev (24) iz sela Gorna Ljubata kod Bosilegrada poginuo je u sredu u rudniku Grot kod Vranja. Ovaj događaj potvrdila je i PU Vranje. - Nesreća se dogodila u sredu oko 8:30, kada se na rudara obrušila stena na četvrtom horizontu rudnika… »

Simpen blokirao Simpo za 260 miliona

OK radio 15.12.2016
Povodom, kako se kaže, „dezinformacija koje su se pojavile u javnosti, a koje je plasirao „Simpen“ iz Bujanovca“, Informativna služba „Simpa“ iz Vranja izdala je saopštenje za javnost. U saopštenju se najpre napominje da su „Simpo“ i… »

Ni: Novi budžet manji za četvrtinu

OK radio 15.12.2016
9,9 milijardi dinara je planirani budžet Niša za narednu godinu, što je 25% manje u odnosu na 2016. Načelnik Uprave za finansije Miljan Stevanović kaže da je budžet projektovan na osnovu realno sagledanih prihoda. Pred gradskim odbornicima budžet… »

Međunarodna nagrada za vranjsku gimnazijalku

OK radio 15.12.2016
Tamara Nenić, učenica trećeg razreda Gimnazije ,,Bora Stanković" iz Vranja dobitnica je prve nagrade na Međunarodnom likovnom konkursu ,,13.novembar", koji je organizovao Dečji likovni centar u Skoplju. Iz Srbije ukupno je nagrađeno devet učenika… »

Bijelo dugme u Nišu za doček?

OK radio 15.12.2016
Iako do proslave Nove godine ima još samo dve nedelje, još uvek se ne zna ko će zabavljati Nišlije u "najluđoj noći" na glavnom gradskom Trgu. Najbliži nastupu na Trgu kralja Milana je navodno kultni ex-YU bend “Bijelo dugme”. Prema… »

Le: Pronađena Beograđanka za kojom je tragala Srbija

OK radio 15.12.2016
LESKOVAC – Leskovačka policija pronašla je danas živu i zdravu Beograđanku Sandru Stamatović (37) koja je nestala još 29. novembra, i predala je njenom bratu, potvrdio je Jugmedii portparol PU Leskovac Boban Zdravković. Beograđnaka, za kojom je… »

Ni: Javna rasprava počela tajno

OK radio 15.12.2016
Dve opozicione stranke u Nišu nezadovoljne razmatranjem nacrta lokalnog budžeta za 2017. godinu. Desetak ljudi u skupštinskoj sali trebalo da diskutuje o aktu koji niko nije ni video. Niška opozicija nije bila obaveštena o javnoj raspravi koja je u… »

EU produžila sankcije Rusiji za šest meseci

OK radio 15.12.2016
Lideri Evropske unije dogovorili su se četvrtak da produže ekonomske sankcije protiv Rusije zbog ukrajinske krize za još šest meseci, odnosno do sredine 2017. godine, saopštile su diplomate iz EU. Lideri Evropske unije dogovorili su se u četvrtak da… »

ZC: Otvoreni pregovori sa neugovorenim radnicima

OK radio 15.12.2016
Novi v.d. direktora ZC u Vranju Dragan Veličković demantovao je da je menadžment ove firme tražio od takozvanih neugovorenih ranika da se odreknu potraživanja prema ZC-u, da bi bili zauzvrat postali “ugovoreni”, dakle dobili stalan legalan posao… »

Simpen: Simpo nam je dužan pet miliona evra

OK radio 15.12.2016
Bujanovački “Simpen” saopštio je da je “Simpo” iz Vranja “neopravdano doneo odluku i jednostrano obavestio fabriku “Simpen” da prekida isporuku grejanja u zimskom periodu”, zbog čega postoji opasnost od ekološke kataastrofe zbog… »