Izvor: Pravda arhiva vesti 15.12.2016

(Uživo video) autobus armija: Evo kako poniženi teroristi beže iz Alepa

Pravda 15.12.2016
Po nalogu predsednika Rusije Vladimira Putina ruska vojska se sprema da omogući povlačenje zaostalih terorista u istočnom Alepu, saopštio je Centar za pomirenje zaraćenih snaga u Siriji. Ekstremistima koji su dobrovoljno odlučili da napuste istočne… »

Premijer Vučić: Srbija će proći sve revizije MMF-a

Pravda 15.12.2016
Predsednica Skupštine Maja Gojković otvorila je danas sedmu konferenciju "Ekonomist: Svet u 2017" u Narodnoj skupštini, na kojoj učestvuje premijer Aleksandar Vučić. Premijer Aleksandar Vučić rekao je tokom izlaganja na konferenciji da je jedina… »

Albanci opet zabranili ulazak Marku Đuriću na Kosovo!

Pravda 15.12.2016
Tzv. Kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova obilo je zahtev direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Ðurića da uđe na Kosovo, piše Koha. Prema izvorima portala koha.net, Đurić je tražio dozvolu da danas boravi na Kosovu. Odluku da mu ne… »

Munjevitom akcijom sprečeni napadi na Rusiju! (video)

Pravda 15.12.2016
Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) uhapsila je "pripadnike terorističke grupe" koja je planirala da izvrši napade u Moskvi. FSB navode da je ta grupa delovala po nalozima komandanta Islamske države u Turskoj. U grupi uhapšenih nalaze se i… »

Kada stižu MIG-ovi iz Rusije?

Pravda 15.12.2016
Kada će i pod kojim uslovima u Srbiju stići šest novih MIG-ova iz Rusije moglo bi da bude poznato već posle 21. decembra. Tada će srpski premijer Aleksandar Vučić u Moskvi, kako piše "Komersant", razgovarati s ruskim ministrom odbrane Sergejom… »

Diković: Saradnja sa Rusijom zasnovana na sličnim pogledima (video)

Pravda 15.12.2016
BEOGRAD- Saradnja Srbije i Rusije u vojnoj oblasti zasnovana je na poštovanju i sličnim pogledima na globalnu bezbednost, a sarađujemo i u modernizaciji vojske, jer niko pod povoljnijim uslovima ne može da nas snabde opremom koja nam je potrebna… »

Zaev samouveren: SDSM će formirati novu vladu Makedonije!

Pravda 15.12.2016
Umesto početka izlaska iz krize, tesni izborni rezultati nagoveštavaju početak još teže krize u Makedoniji, a analitičari upozoravaju na opasnost od eksplozije nezadovoljstva i mogućnost sukoba u ovoj podeljenoj zemlji, što bi čak onemogućilo i… »

Asad: Tramp bi mogao postati saveznik Sirije

Pravda 15.12.2016
DAMASK - Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp mogao bi da postane saveznik Damaska ako se pokaže iskrenim u borbi protiv terorizma, izjavio je sirijski predsednik Bašar al Asad. On je to rekao u intervjuu za rusku državnu televiziju, prenosi… »

Problemi i u samari: FSB razbija mrežu Islamske države u Rusiji

Pravda 15.12.2016
Zbog izveštaja o eksploziji i pripadnicima terorističke organizacije Islamska država (ID) u predgrađu Samare sprovodi se specijalna operacija, izjavio je izvor iz ruske bezbednosne službe. "Trenutno je u toku specijalna operacija u jednom stanu… »

DSS: SNS izazvao političku nestabilnost

Pravda 15.12.2016
Demokratska stranka Srbije smatra nepotrebnim i neozbiljnim eventualno raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, navodi se u saopštenju DSS. Kako navode, sama najava mogućnosti tih izbora prouzrokovala je političku nestabilnost i produbila podele u… »