Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 15.12.2016

Dva konvoja napustila Alepo

Slobodna Evropa 15.12.2016
Rusko ministarstvo odbrane objavilo je da je počelo evakuaciju oko 5.000 pobunjenika i njihovih porodica iz Alepa, objavila je agencija Tass. Grad su u četvrtak napustila dva konvoja sa ukupno preko 1.000 ljudi. Konvoj od 15 autobusa napustio je taj… »

SIPA spriječila isporuku oružja iz BiH u Hrvatsku

Slobodna Evropa 15.12.2016
Iz SIPA-e je saopćenao da je razbijena kriminalna grupa koja je skladištila opojnu drogu i oružje koje je prodavala u zemlje Evropske unije. U toku akcije pripadnici SIPA-e uhapsili su četiri osobe i izvršili sedam pretresa lokacija te uspjeli… »

Skoplje: Čekaju se odluke Izborne komisije na žalbe opozicije

Slobodna Evropa 15.12.2016
Državna izborna komisija (DIK) u Skoplju je započela otvorenu sednicu na čijem dnevnom redu je razmatranje i odlučivanje o prigovorima koje su, povodom rezultata vanrednih izbora u Makedoniji, podneli opozicioni Socijaldemokratski savez i… »

Protest u Podgorici: Dosta je prolivanja krvi nedužnih u Siriji

Slobodna Evropa 15.12.2016
Ispred sjedišta Ujedinjenih nacija u Podgorici održan je protestni skup na kome je upućen zahtjev za prekid rata, nasilja i ubijanja civila u Siriji. Na protestu koji je organizovala nevladina organizacija "Građanska alijansa" okupilo se stotinak… »

Kosovu zvanično dodeljen pozivni broj 383

Slobodna Evropa 15.12.2016
Ministarka za dijalog u Vladi Kosova Edita Tahiri saopštila je danas da je Kosovu i zvanično dodeljen pozivni broj 383 od Međunarodne telekomunikacijske unije. Unija je takođe objavila pozivni broj za Kosovo. "Ova vest je istorijsko dostignuće u… »

Nove pumpe NIS-a uprkos protivljenju Kosova

Slobodna Evropa 15.12.2016
I pored zabrane kosovskih vlasti, direktor Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije, Marko Đurić, prisustvovao je otvaranju benzinske pumpe Naftne industrije Srbije u Severnoj Mitrovici. Zbog toga je Ministarstvo spoljnih poslova Kosova uputilo protestnu… »

Đurić ipak na severu Kosova

Slobodna Evropa 15.12.2016
Direktor kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije, Marko Đurić, otvorio je benzinsku pumpu i maloprodajnu objekt Naftne industrije Srbije na severu Kosova i pored toga što mu kosovske vlasti nisu odobrile zahtev za ulazak na Kosovo. On je novinarima rekao… »

Stoltenberg: Samit NATO-a i Rusije u ponedjeljak

Slobodna Evropa 15.12.2016
Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas da će samit NATO-a i Rusije "na nivou ambasadora" biti održan u ponedjeljak u Briselu. On je po dolasku na samit EU novinarima rekao da će se na samitu razgovarati o "ključnim pitanjima za… »

Brisel o ruskom centru u Nišu: Srbija mora biti usaglašena s EU

Slobodna Evropa 15.12.2016
„Svaka nova inicijativa mora da bude komplementarna sa postojećim Civilnim mehanizmom Evropske unije za upravljanje katastrofama, koji je Srbija potpisala 16. aprila 2015. godine“, rečeno je Radiju Slobodna Evropa u beogradskoj kancelariji Evropske… »

Asad čestitao sirijskom narodu oslobađanje Alepa

Slobodna Evropa 15.12.2016
Sirijski predsjednik Bašar al Asad čestitao je danas sirijskim vojnicima oslobadjanje Alepa od pobunjenika i dodao da Sirijci "pišu nove stranice povijesti." "Poslije oslobadjanje Alepa situacija se mijenja, ne samo za Siriju već za region i za cijeli… »