Balkan arhiva vesti 20.12.2016

Bombonjera izazvala diplomatski rat Hrvatske i Slovenije

Al Jazeera 20.12.2016
Hrvatska ambasada u Sloveniji podijelila je zaposlenicima institucija bombonjeru čiji je omot ocijenjen kao provokacija. Hrvatska ambasada u Sloveniji poslala je većem broju zaposlenih u tamošnjem Ministarstvu vanjskih poslova i ostalim institucijama… »

Bivši ministar policije pobegao iz zemlje

Alo 20.12.2016
Bivši ministar unutrašnjih poslova BiH Alija Delimustafić pobegao je iz zemlje nakon što mu je sarajevski županijski sud ukinuo pritvor, u kome se nalazio od novembra, potvrdilo je danas tužilaštvo sarajevske županije. Delimustafića županijsko… »

Bivši ministar policije BiH u bekstvu

N1 Info 20.12.2016
Bivšeg ministra unutrašnjih poslova BiH Aliju Delimustafića i nekadašnjeg telohranitelja Alije Izetbegovića Jusufa Škrijelja policija nije pronašla na kućnim adresama i tako su ostali nedostupni organima gonjenja, potvrđeno je za N1. Oni su u… »

Sud iseljava Mesića, on poručuje: Fašizam je opet na delu!

Večernje novosti 20.12.2016
Ustavni sud Hrvatske oduzeo je Stjepanu Mesiću sva prava koja je imao kao bivši predsednik države. ZAGREB - Ustavni sud Hrvatske oduzeo je Stjepanu Mesiću sva prava koja je imao kao bivši predsednik države, a Mesić je ocenio da je na delu… »

U Crnoj Gori registrovan ptičji grip

N1 Info 20.12.2016
U Crnoj Gori je registrovan prvi slučaj ptičjeg gripa kod divlje ptice, saopštila je Uprava za bezbednost, veterinu i fitosanitarnu politiku. Uprava je nedavno upozorila na tu mogućnost imajući u vidu da je virus ptičjeg gripa još ranije… »

Pojačane mere bezbednosti oko ambasada u Sarajevu

RTV 20.12.2016
SARAJEVO - Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH Mirsad Vilić izjavio je da su posle ubistva ruskog ambasadora u Ankari i terorističkog napada u Berlinu pojačane bezbednosne mere u Sarajevu, posebno oko ambasada Rusije, Turske i… »

Kraljevčaninu 16 godina zatvora zbog ubistva u Ohridu

RTS 20.12.2016
Krivični sud u Ohridu osudio je srpskog državljanina Bojana Ugrenovića na 16 godina zatvora zbog ubistva dvadesetšestogodišnjeg Ohriđanina Dimitra Matiloskog. Za vreme glavnog pretresa Kraljevčanin Bojan Ugrenović (29) je prihvatio sve navode… »

U Sarajevu se pojavila "mačja sida"

Vesti online 20.12.2016
Iako se o tome još uvek javno ne govori, veterinari u Sarajevu sve češće dijagnostifikuju FIV - "mačju sidu", virusnu bolest mačaka uzrokovanu virusom mačje imunodeficijencije koji pripada istoj grupi retrovirusa kao i HIV virus koji uzrokuje AIDS… »

Dodik: Bosanski jezik ne postoji

Slobodna Evropa 20.12.2016
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da „bosanski jezik ne postoji, te da bošnjački narod ne može nametati taj jezik svima u BiH, jer je to majorizacija koja se neće dozvoliti“. „Jeste nesretno upisan u Dejtonski sporazum, ali… »

Teška nesreća: Dečak (14) amputirane šake posle eksplozija petarde!

BK TV 20.12.2016
Kako je prenela agencija Hina, do nesreće je došlo u dečakovoj sobi, kada se igrao pirotehnikom. Cetrnaestogodišnji dečak teško je povređen petardom u Ljubljani i amputirane su mu obe šake, saopšteno je večeras iz Kliničkog centra glavnog grada… »