Balkan arhiva vesti 20.12.2016

"Čokoladni prosinac": Slovenija vratila Hrvatskoj poklon bombonjeru zbog "nezamislive provokacije"

Newsweek 20.12.2016
Obično otvaranje bombonjere donosi radost. Ovog puta, slovenački političari bili su veoma neprijatno iznenađeni kada su otvorili poklon iz Hrvatske. Slovenačko ministarstvo inostranih poslova vratilo je Ambasadi u Ljubljani novogodišnji poklon u… »

BiH: Bivši ministar Delimustafić pobegao iz zemlje!

Vesti online 20.12.2016
Bivši ministar unutrašnjih poslova BiH Alija Delimustafić pobegao je iz zemlje pošto mu je sarajevski županijski sud ukinuo pritvor u kojem se nalazio od novembra, potvrdilo je u utorak tužilaštvo sarajevske županije. Delimustafića županijsko… »

Delimustafić i Škrijelj nedostupni policiji

Slobodna Evropa 20.12.2016
Alija Delimustafić i Jusuf Škrijelj nisu danas pronađeni na kućnim adresama i tako su ostali nedostupni organima gonjenja. Kako su kazali u Tužilaštvu Kantona Sarajevo, nakon što je Sud donio Odluku o ponovnom određivanju pritvora za četvero… »

Mesić ostao bez kabineta

RTS 20.12.2016
Hrvatski Ustavni sud odbacio je zahtev nekadašnjeg predsednika Stjepana Mesića za pokretanjem postupka za ocenu ustavnosti zakona o posebnim pravima predsednika Hrvatske po prestanku obavljanja dužnosti, objavljeno na sajtu tog suda. Stupanjem na snagu… »

Oprez: Ptičji grip stigao u Crnu Goru!

Vesti online 20.12.2016
U Crnoj Gori je registrovan prvi slučaj ptičjeg gripa kod divlje ptice, saopštila je u utorak Uprava za bezbednost, veterinu i fitosanitarnu politiku. Uprava je nedavno upozorila na tu mogućnost, imajući u vidu da je virus ptičjeg gripa još ranije… »

BiH podigla bezbednosne mere nakon napada u Berlinu i Ankari!

BK TV 20.12.2016
Cela država u strahu! Bosna i Hercegovina podigla je bezbednosne mere nakon terorističkih napada u Berlinu i ubistva ruskog ambasadora u Ankari, a posebna pažnja biće posvećena obezbeđivanju dočeka Nove godine u Sarajevu, gde se očekuje okupljanje… »

Državljaninu Srbije 16 godina zatvora zbog ubistva u Ohridu

N1 Info 20.12.2016
Krivični sud u Ohridu osudio je srpskog državljanina Bojana Ugrenovića na 16 godina zatvora zbog ubistva žitelja tog mesta Dimitra Matiloskog (26). Za vreme glavnog pretresa Kraljevčanin Bojan Ugrenović (29) je prihvatio sve navode optužnice koja… »

U Sarajevu se pojavila "mačja sida"

Vesti online 20.12.2016
Iako se o tome još uvek javno ne govori, veterinari u Sarajevu sve češće dijagnostifikuju FIV - "mačju sidu", virusnu bolest mačaka uzrokovanu virusom mačje imunodeficijencije koji pripada istoj grupi retrovirusa kao i HIV virus koji uzrokuje AIDS… »

Dodik: Bosanski jezik ne postoji

Vesti online 20.12.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u utorak da bosanski jezik ne postoji i da je neprihvatljivo da Savet ministara BiH razmatra informaciju o ovom jeziku. - Ne mogu Bošnjaci nametnuti bosanski jezik svima koji ovde žive, jer bi to bila… »

Petarda dečaku (14) raznela ruke: Amputirane mu obe šake, povređeno lice, oči i sluh

Telegraf 20.12.2016
- Dečak ima povrede po licu, povrede očiju i sluha, a povrede ruku su bile toliko teške da smo morali da mu amputiramo šake - rekao je na konferenciji za novinare šef odeljenja za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Kliničkom centru… »