Društvo arhiva vesti 20.12.2016

Ne zna se da li među žrtvama u Berlinu ima srpskih državljana

Radio 021 20.12.2016
Konzul Srbije u Berlinu Kosta Simonović rekao je da nema podataka o tome da li među poginulima i povređenima na Božićnom vašaru u Berlinu ima državljana Srbije. Prema rečima Koste Simonovića, Ambasada se odmah posle napada u Berlinu obratila… »

Pojačana kontrola saobraćaja za praznike

RTV 20.12.2016
BEOGRAD - Pripadnici Uprave saobraćajne policije u narednom periodu, a naročito u vreme predstojećih novogodišnjih praznika, sprovešće pojačane kontrole, navodi se u saopštenju MUP-a. Kako se navodi, akcenat će biti na otkrivanju prekršaja… »

Vremenska prognoza – 21. decembar

RTS 20.12.2016
U Vojvodini i u Timočkoj krajini oblačno i hladnije. U ostalim krajevima pretežno sunčano ili umereno oblačno. Vetar slab istočni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 0 do 5 stepeni… »

Više od dva miliona usluga na e-Upravi

RTS 20.12.2016
Na konferenciji povodom Dana elektronske uprave rečeno je da je više od dva miliona usluga obavljeno na portalu e-Uprave ove godine, a broj korisnika je sa 300 hiljada povećan na skoro 600 hiljada, što je Srbiju postavilo na 14. mesto u Evropi prema… »

RTS i RTV na državnom budžetu i u sledećoj godini

Gde investirati 20.12.2016
Sledeće godine dva javna medijska servisa, Radio televizija Srbije i Radio televizija Vojvodine, bi trebalo da nastave da se delimično finansiraju iz državnog budžeta, u kojem je, za tu namenu, rezervisano četiri milijarde dinara. Kako se navodi u… »

Kuburović: Novi zatvor u Pančevu do kraja 2017. godine

Novi magazin 20.12.2016
Ministar pravde Nela Kuburović izjavila je danas bi radovi na izgradnji novog Kazneno-popravnog zavoda u Pančevu trebalo da budu završeni do kraja 2017. godine i da će time biti poboljšani kapaciteti zatvora u Srbiji. Kako je saopšteno, ministarka… »

Savremena nastava istorije "nije novo bratstvo jedinstvo"

RTV 20.12.2016
BEOGRAD - Mаterijаl za savremenu nastavu istorije koji bi nakon prevoda na srpski jezik i nakon odobrenja za upotrebu u nastavi u skladu sa zakonskom regulativom mogao da se nađe u nastavi za oko godinu dana, predstavljen je danas u Ministarstvu… »

AIK Banka proglašena za najbolju banku u Srbiji

Kamatica 20.12.2016
AIK Banka proglašena je za najbolju komercijalnu banku u Srbiji, a dobila je, kako je saopšteno danas, i priznanje za najbolje pružanje korisničkih usluga u Istočnoj Evropi, u izboru svetskog časopisa International Banker. Kako je navedeno u… »

Problem finansiranja humanistike u Srbiji

EurActiv 20.12.2016
Etnografski institut SANU: Srpski naučnici i nauka već duže vremena muku muče sa neadekvatnim zakonskim i strateškim rešenjima vezanim za finansiranje istraživanja i vrednovanje naučnih rezultata. Aktuelni način finansiranja nauke u Srbiji… »

Komesarijat: Svi prihvatni centri spremni za zimu

RTV 20.12.2016
BEOGRAD - Svi prihvatni centri u nadležnosti Komesarijata za izbeglice i migracije imaju dovoljno hrane i spremno dočekuju zimu, rekao je portparol Komesarijata Ivan Mišković. "Oko 5.600 migranata koliko ih ima u centrima u nadležnosti Komesarijata… »