Izvor: Alo arhiva vesti 20.12.2016

Hrvati poslali Slovencima bombonjeru, ovi im je vratili!

Alo 20.12.2016
Hrvatska ambasada u Ljubljani poslala je slovenačkim kolegama, nekolicini zaposlenih u ministarstvu spoljnih poslova, kabinetu premijera Mire Cerara i predsednika Boruta Pahora, novogodišnji poklon u obliku bombonjere. Među slovenačkim političarima… »

Država plaća NIS-u 105 miliona evra!

Alo 20.12.2016
Država će isplatiti dug Petrohemije iz Pančeva od 105 miliona evra prema Naftnoj industriji Srbije, predviđeno je zakonom koji je Vada Srbije dostavila Skupštini na usvajanje po hitnom postupku. Kako je predloženo, dug će biti isplaćen u šest… »

Beba joj umrla u stomaku dok je molila da je porode!

Alo 20.12.2016
Dragana Krkić (33) iz Ćićevca, majka jednog dečaka, otišla je pre nedelju dana u Opštu bolnicu u Kruševcu da mu rodi sestru, ali joj je beba umrla u stomaku u najstrašnijim mukama dok je čekala da lekari nađu slobodan termin za porođaj! U… »

Bivši ministar policije pobegao iz zemlje

Alo 20.12.2016
Bivši ministar unutrašnjih poslova BiH Alija Delimustafić pobegao je iz zemlje nakon što mu je sarajevski županijski sud ukinuo pritvor, u kome se nalazio od novembra, potvrdilo je danas tužilaštvo sarajevske županije. Delimustafića županijsko… »

Hrvati Mesića izbacili na ulicu!

Alo 20.12.2016
Hrvatski Ustavni sud odbacio je zahtev nekadašnjeg predsednika Stjepana Mesića za pokretanjem postupka za ocenu ustavnosti zakona o posebnim pravima predsednika Hrvatske po prestanku obavljanja te dužnosti, objavljeno na sajtu tog suda. Stupanjem na… »

Ptičji grip stigao u Crnu Goru!

Alo 20.12.2016
U Crnoj Gori je registrovan prvi slučaj ptičjeg gripa kod divlje ptice, saopštila je danas Uprava za bezbednost, veterinu i fitosanitarnu politiku. Uprava je nedavno upozorila na tu mogućnost imajući u vidu da je virus ptičjeg gripa još ranije… »

Pojavila se mačija sida!

Alo 20.12.2016
Zavladao je FIV virus. U javnosti su se ovih dana pojavile informacije kako se u delu Sarajeva pojavio i proširio FIV virus, odnosno, virus takozvane "mačije side", zbog čega je jedan deo građana u strahu. FIV virus, specifičan za mačke, inficira… »

Bosanski jezik ne postoji

Alo 20.12.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da "bosanski jezik" ne postoji i da je neprihvatljivo da Savet ministara BiH razmatra informaciju o ovom jeziku. "Ne mogu Bošnjaci nametnuti `bosanski jezik` svima koji ovde žive, jer bi to bila… »

Dve osobe uhapšene zbog prodaje oružja

Alo 20.12.2016
Evropska policijska agencija Evropol saopštila je danas da su dva muškarca uhapšena u Ljubljani zbog sumnje da su nelegalno prodavali oružje i eksplozive. Dve osobe stare 33 i 39 godina, osumnjičene su da su prodajom oružja u zadnjih godinu dana… »

Evo šta Srbi najviše kupuju na internetu!

Alo 20.12.2016
Onlajn trgovina u Srbiji beleži stalni rast o čemu svedoči podatak da je preko portala KupujemProdajem.com tokom proteklih 12 meseci prodato preko milion predmeta, ukupne vrednosti 159,4 miliona evra. Prema publikaciji "KP Pregled", koju izdaje ovaj… »