Izvor: Auto blog/Automobili arhiva vesti 20.12.2016

Vrele Gume test: Ford Mustang 2.3 EcoBoost S

Auto blog 20.12.2016
Ko shvati razumeće i ovo novo doba u automobilskoj industriji, pa i činjenicu da umesto V8 gromoglasnog gutača goriva imamo violinski naštimovan dvolitarski EcoBoost iz Focusa RS „Muscle Car“ je mnogo više od pojma koji definiše veliki američki… »

BMW dobio tužbu protiv BMN-a

Auto blog 20.12.2016
Vlasnici modne marke BMN, čiji logo neodoljivo podseća na BMW-ov, moraće da nadoknade štetu Bavarcima. Kina je ima dugu „tradiciju“ kopiranja razno-raznih brendova i suočavanja sa tužbama. Uglavnom im to prolazi, ali ovoga puta je sud u Šangaju… »

Koliko će koštati novi Mercedes E klase Coupe?

Auto blog 20.12.2016
Mercedes je objavio nemački cenovnik novog modela, koji u prodajne salone stiže u martu 2017. Osnovna verzija, barem u Nemačkoj, koštaće 49.051 evro, a u pitanju je bazni benzinac E200 Coupe sa 2.0 litarskim četvorocilindrašem koji isporučuje 184… »

Koliko je ekonomična Kia Niro?

Auto blog 20.12.2016
Kijin novi hibridni crossover Niro je u praksi dokazao koliko je ekonomičan u realnim uslovima vožnje, što je potvrđeno i upisom u Ginisovu knjigu rekorda (za najmanju potrošnju hibridnog vozila prilikom vožnje sa jedne na drugu obalu SAD-a). Naime… »

Da li i dalje zimi zagrevate motor automobila u mestu?

Auto blog 20.12.2016
Zimsko zagrevanje automobila pre kretanja uobičajen je ritual za mnoge vozače, ali je sa tehničkog aspekta kod većine savremenih vozila - nepotrebno. I ne samo to, zagravanje motora u mestu kada su temperature vazduha veoma niske može čak i da… »

U Volkswagenu se više ne govori nemački, engleski jezik postaje zvanični

Auto blog 20.12.2016
Jedna od novosti u poslovanju Volkswagen koncerna je odluka da će zvanični jezik komunikacije biti engleski jezik. To je odluka koja je odjeknula u javnosti, ali i odluka koju mnogi fanovi, iako ih se to previše ne tiče, neće najbolje prihvatiti… »

Uprava saobraćajne policije najavila pojačanu kontrolu saobraćaja

Auto blog 20.12.2016
Uprava saobraćajne policije najavila je danas da će u narednom periodu, naročito u vreme novogodišnjih praznika, pojačati kontrolu saobraćaja radi otkrivanja prekoračenja brzine, vožnje pod uticajem alkohola, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao… »

Mercedes E klase Coupe Edition 1

Auto blog 20.12.2016
Kako je to već običaj kod Mercedesa, i nova E klase Coupe će na početku prodaje biti dostupna i u ograničenoj seriji Edition 1. U ovom slučaju se radi o seriji od 555 primeraka, pri čemu se automobil između ostalog odlikuje jedinstvenom "matte… »

Moto GP vesti

Auto blog 20.12.2016
Austrija najbolje organizovana trka Kako prenosi Sport klub, VN Austrije dobila je nagradu kao najbolje organizovana trka od Dorne tek po povratku u Moto GP Kalendar. Moto GP Komisija se odlučila da Red Bul Ringu dodeli nagradu ne samo zbog besprekorne… »

Besprekorna Acura NSX

Auto blog 20.12.2016
Dok prvi kupci preuzimaju svoje pošiljke modela 2017 NSX širom sveta, Acura je objavila svoju NSX Originals kampanju koja uključuje specijalno prilagođen film namenjen mušterijama. Svaki od filmova prikazuje superautomobil koji se izrađuje po… »