Izvor: Danas arhiva vesti 20.12.2016

Merkel: Zlo ne sme da nas parališe

Danas 20.12.2016
Na osnovu sadašnjih saznanja polazimo od toga da se radi o terorističkom napadu, izjavila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel, povodom jučerašnjeg napada kamionom na božićni vašar u Berlinu, u kome je poginulo 12, a ranjeno je 48 ljudi. U… »

Kvitova napadnuta nožem u kući

Danas 20.12.2016
Češku teniserku Petru Kvitovu, nožem je napao provalnik u njenoj kući, u gradiću Projestovu. Provalnik i povredio teniserki levu ruku, a povrede nisu opasne po život, navode agencije. Kvitova je levoruka, trenutno je 11. na svetu i dvostruka je… »

Zlatna lopta Draganu Stojkoviću i Dušanu Tadiću

Danas 20.12.2016
Na svečanosti u hotelu „Kraun Plaza“, 12. put zaredom Fudbalski savez Srbije je nagradio najboljeg trenera i igrača u godini na izmaku. Laureati za 2016. godinu su Dragan Stojković Piksi, trener kineskog Gvangžua RF i Dušan Tadić, igrač… »

De Mezijer: Ne razumemo šta priča osumnjičeni terorista

Danas 20.12.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Tomas de Mezijer je naveo da istražitelji ne mogu da razumeju šta priča osumnjičeni za teroristički napad u Berlinu. Kako prenosi B92, jedino što se o njemu zna je da je poreklom iz Pakistana i da je u Nemačku… »

Ankara dobija ulicu nazvanu po ubijenom ruskom ambasadoru

Danas 20.12.2016
Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je da će po ubijenom ruskom ambasadoru jedna ulica u Ankari dobiti ime. Kako prenosi B92, Čavušoglu je istakao da će po Andreju Karlovu biti nazvana ulica u kojoj se nalazi ambasada Rusije u… »

SNS: Prekid saradnje sa PS

Danas 20.12.2016
Opštinski odbori Srpske napredne stranke (SNS) sa Kosova i Metohije osudili su danas dogovor poslanika Srpske liste iz redova Pokreta socijalista (PS) sa kosovskim premijerom Isom Mustafom, koji su rezultirali smenom Ljubomira Marića, funkcionera SNS, i… »

Tramp i zvanično predsednik

Danas 20.12.2016
Republikanski kandidat na predsedničkim izborima u Americi Donald Tramp dobio je više od 270 elektorskih glasova, čime je i formalno postao 45. predsednik Sjedinjenih Američkih Država, preneo je "Politiko". Iako su pristalice Hilari Klinton vršile… »

Udruženja: Beograd ponovo obesmislio medijski konkurs

Danas 20.12.2016
Udruženje novinara Srbije i Nezavisno udruženje novinara Srbije protestuju zbog načina raspodele sredstava medijima koje je po konkursu dodelio Grad Beograd. Udruženje novinara Srbije (UNS) oštro protestuje što je Grad Beograd više od trećine… »

Ubijen ruski diplomata

Danas 20.12.2016
Visokopozicionirani ruski diplomata pedesetšestogodišnji Petr Polšikov, koji je ubijen hicima iz vatrenog oružja u Moskvi, pronađen je u svom domu u moskvi. On je pronađen ranama od metka na glavi. Informaciju o ubistvu je objavila TV Ren, nedugo… »

Manojlović: Odakle Dverima novac za kampanju

Danas 20.12.2016
Poslanik Srpske napredne stranke Ivan Manojlović u delu sednice Skupštine Srbije, posvećene pooslaničkim pitanjima, pitao je nadsležne organe i Agenciju za borbu protiv korupcije da li Boško Obradović, lider Dveri, ... ...zloupotrebljava Zakon o… »