Izvor: Danas arhiva vesti 20.12.2016

Ispraćaj "Don Kihota od Gardoša"

Danas 19.12.2016
"Zemun je jedina opština u Beogradu koja nema ni jednu instituciju kulture, ali je i jedina u Srbiji koja je tu instituciju imala u jednom čoveku", tako je Dragan Stojković, izdavač i saradnik, opisao hroničara Branka Najholda, "čuvara prošlosti… »

Deca napuštaju Alepo bez roditelja

Danas 19.12.2016
Unicef je saopštio da evakuaciju čekaju i bolesna i ranjena deca. Evakuacije u oblastima pod opsadom u severnoj Siriji ubrzavaju se i nekim ljudima u zonama pod kontrolom pobunjenika sada je dozvoljeno da odu; evakuacija poslednjih pobunjeničkih… »

Nikada nisu

Danas 19.12.2016
Da li pogođeni munjom neoliberalnog kapitalizma, velikim brojem poslanika u Skupštini ili već nečim trećim, tek jedna od karakteristika sadašnje vlasti jeste pokazivanje mržnje prema radnicima. Pogotovo prvog među obožavanima i njegovog ministra… »

Prerađivači za, proizvođači protiv

Danas 19.12.2016
Ako Srbija bude ispoštovala zahtev Evropske komisije, onda će se proizvođači mleka, već od 1. januara 2017. godine, suočiti sa ukidanjem prelevmana. Hoće li to "uzburkati" proizvodnju mleka u Srbiji i koliko će sve na kraju košatati kupce, samo… »

Usvojena Rezolucija o Alepu

Danas 19.12.2016
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija danas je jednoglasno usvojio rezoluciju o međunarodnom nadzoru evakuacije civila iz Alepa, kao i o pružanju humanitarne pomoći građanima Sirije. Ta verzija rezolucije dogovorena je sinoć tokom zatvorene sednice… »